Beoordelingen

Zittend oefeningen voor senioren

Zittend oefeningen voor senioren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Stoeloefeningen helpen senioren hun gezondheid en onafhankelijkheid te behouden door de spierkracht te verbeteren. Zittende oefeningen helpen voorkomen dat senioren vallen tijdens de oefening en beperken het energieverbruik tot elke specifieke oefening. De richtlijnen voor lichamelijke activiteit van 2008 voor Amerikanen beveelt senioren aan om twee wekelijkse krachttrainingssessies te doen. Raadpleeg altijd uw arts voordat u aan een nieuwe trainingsroutine begint.

Laterale verhoging

Lateraal verhoogt de toon van de schouders, wat bijdraagt ​​aan een goede houding en een toename van het fysieke vermogen. Houd een licht gewicht in elke hand, ga op een stoel zitten en strek uw rug. Hang je armen langs je lichaam en draai je handpalmen naar elkaar toe. Ontspan je schouders en til de gewichten naar je lichaam. Stop wanneer je armen evenwijdig zijn aan de vloer en laat dan langzaam zakken naar de startpositie. Voer acht tot 12 herhalingen uit en stop wanneer je schouders vermoeid raken. Verhoog het gewicht als 12 herhalingen u niet genoeg uitdagen.

Biceps Curl

Biceps-krullen versterken de voorkant van de bovenarmen. Sterke biceps maken het gemakkelijker om dagelijkse activiteiten uit te voeren, zoals boodschappen doen, douchen en tuinieren. Houd een licht gewicht in elke hand en ga op een stoel zitten. Strek je rug en hang je armen langs je lichaam. Draai je handpalmen naar voren en til de gewichten langzaam op naar je schouders. Stop voordat ze uw schouders raken en laat de gewichten dan langzaam zakken naar de startpositie. Voer acht tot 12 herhalingen uit en stop wanneer de voorkant van je armen vermoeid raakt. Verhoog het gewicht als 12 herhalingen uw biceps niet uitdagen.

Buikspiraal

Buikwendingen versterken de buik- en armspieren, wat bijdraagt ​​aan een goede houding en kernkracht. Gebruik een bal, halter of gewogen object tijdens deze oefening. Ga op een stoel zitten en houd de bal dicht bij je buik terwijl je je ellebogen tegen je zijkanten drukt. Draai je romp naar rechts, keer terug naar het midden en draai vervolgens naar links. Voltooi acht tot 12 herhalingen en stop wanneer je zijkanten vermoeid raken.

Been extensie

Beenverlengingen versterken de quadriceps aan de voorkant van de dijen. De quadriceps helpen bij elektrisch lopen, helpen het evenwicht te behouden en maken het gemakkelijker om voorover te buigen en objecten op te tillen. Ga op een stoel zitten, strek uw rug en laat uw voeten op de grond rusten. Til je rechtervoet een paar centimeter van de grond en strek je been recht voor je uit. Houd een lichte buiging in uw knie om knieblessure te voorkomen. Laat je voet op de grond zakken en voltooi acht tot 12 herhalingen, waarbij je stopt wanneer je benen vermoeid raken. Doe hetzelfde met je linkerbeen. Draag enkelgewichten om de moeilijkheidsgraad te vergroten.

Dij knijp

Dij knijpt toon de binnenkant van de dijen. Ga op de rand van een stoel zitten en plaats een medicijnbal of een opgerolde handdoek tussen je knieën. Strek je rug en druk beide knieën tegen de bal. Houd 10 seconden vast en laat dan los. Doe dit acht tot tien keer. Verhoog de wachttijd naarmate je sterker wordt.

Middelen

 • MayoClinic.com: Gezond ouder wordenOpmerkingen:

 1. Jericho

  Zal uw gezondheid schetsen,

 2. Mabuz

  Dit is het leuke spel

 3. Konane

  Ik deel je mening helemaal. Ik denk, wat is het goed idee.

 4. Pendragon

  Ik deel uw mening volledig. Hier zit iets in en een uitstekend idee, dat ben ik met je eens.

 5. Akigis

  Je vergist je. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PB.Schrijf een bericht