Info

Wat zijn de voordelen van Dumbbell Overhead Snatch?


Terwijl de Olympische versie van de overheaddief wordt uitgevoerd met een gewogen halter, vermindert het ruilen van de halter voor een halter niet de voordelen van de oefening. U kunt nog steeds betere atletische prestaties en algehele fitness zien, evenals voordelen die specifieker zijn voor de halterversie dan de originele barbell.

Verbeterde balans

De snelheid en kracht die nodig zijn voor de overhead snatch helpt je een verbeterde balans en stabiliteit in je kernspieren te ontwikkelen, vooral in de heupflexoren. Het uitvoeren van gewogen herhalingen verbetert de overdracht van energie van uw onderlichaam naar uw bovenlichaam. Het gebruik van een enkele halter concentreert de stress van het gewicht aan één kant van het lichaam, waardoor uw kernspieren worden gedwongen om de ongelijke verdeling van de belasting te compenseren om u rechtop te houden.

Gelijke krachtontwikkeling

Fitness-expert Shannon Clark wijst erop dat een probleem dat zich bij barbell-oefeningen voordoet, is dat de apparatuur al het gewicht over een breed vlak verdeelt. Zo kan de ene kant sterker blijven dan de andere, ongeacht hoeveel herhalingen je doet. Voor de veiligheid moet de dumbbell snatch één kant tegelijk worden uitgevoerd, wat betekent dat u tijdens de beweging slechts één dumbbell in één hand pakt. Fitnesscoach Troy M. Anderson zegt dat het gebruik van alternatieve vertegenwoordigers helpt om eenzijdige kracht te ontwikkelen, waardoor je zwakkere kant net zo sterk wordt als je dominante kant.

Verbeterde atletische prestaties

Net als de meeste liften in olympische stijl, vereist de overheadstoot een explosieve uitbarsting van beweging, wat de kwaliteit is van het snel uitvoeren van een oefening met zowel kracht als snelheid. Deze explosiviteit vertaalt zich in verbeterde atletische prestaties voor een verscheidenheid aan sporten en activiteiten, waaronder voetbal, honkbal, sprinten of atletiekevenementen. Explosiviteit is een veel voorkomend element van de meeste samengestelde olympische liften zoals de snatch, de hoge trekkracht en de schone en eikel. Deze functie ontwikkelt een snelle spierreactie doordat u de halter met aanzienlijke kracht en snelheid naar boven grijpt.

Versterking van de achterste ketting

Liften in olympische stijl die gewicht van de vloer naar een punt boven je hoofd stuwen, ontwikkelen kracht en kracht langs de achterste ketting. De achterste ketting is het assortiment spiergroepen die de achterkant van je lichaam overspannen, beginnend met je kuiten, langs je achterkant tot aan je nek. Terwijl andere oefeningen bepaalde spieren in deze ketting isoleren, grijpt de bovengrip ze allemaal in een enkele, vloeiende en explosieve beweging.