Info

Wat zijn de voordelen van elke dag broccoli eten?


Het dagelijks eten van broccoli kan uw gezichtsvermogen verbeteren en chronische ziekten, zoals kanker, voorkomen vanwege de vitamine C en andere antioxidanten die het bevat. Je lichaam kan vitamine C niet opslaan, dus je hebt het elke dag in je dieet nodig. Vitamine K, nodig voor een goede bloedstolling, is ook overvloedig aanwezig in broccoli. Hoewel je misschien de smaak van gekookte broccoli verkiest, is rauw eten het beste om deze gezondheidsbevorderende voedingsstoffen te behouden. Omdat broccoli vocht en volume verliest wanneer het kookt, is de portiegrootte voor rauwe broccoli 1 kop, terwijl een portie gekookte broccoli 1/2 kop is.

Vitamine C

Broccoli is een uitstekende bron van vitamine C. Uit 1 kopje rauwe broccoli krijg je 81 milligram vitamine C, dat is 108 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en 90 procent van de hoeveelheid die mannen dagelijks nodig hebben. Vitamine C is gevoelig voor warmte en sommige gaan verloren wanneer gekookt, dus een portie gekookte broccoli geeft je slechts 51 milligram vitamine C. Je hebt vitamine C nodig om het eiwitcollageen te synthetiseren, wat belangrijk is voor bindweefsels en wondgenezing. De opname van ijzer en de werking van je immuunsysteem worden ook verbeterd door vitamine C, volgens het Office of Dietary Supplements. Je lichaam slaat vitamine C niet op, dus dagelijks broccoli eten zal je helpen aan je behoeften te voldoen.

Vitamine K

Je lichaam heeft in vet oplosbare vitamine K nodig voor een goede bloedstolling. Als je 1 kop rauw of 1/2 kop gekookt eet, krijg je respectievelijk 92 en 110 microgram vitamine K, wat 102 tot 122 procent is van wat je dagelijks nodig hebt. Deze hoeveelheid vitamine K is veilig voor gezonde mensen, maar als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, kan het dagelijks eten van broccoli schadelijk zijn. MedlinePlus stelt voor om met uw zorgverlener te praten om te bepalen hoeveel vitamine K veilig voor u is.

Antioxidanten

Het dagelijks eten van broccoli kan helpen om uw immuunsysteem op zijn best te houden en ziekten af ​​te weren. Deze voordelen komen van de carotenoïden beta-caroteen, luteïne en zeaxanthine. Carotenoïden zijn soorten antioxidanten die uw lichaam helpen beschermen tegen schadelijke stoffen die vrije radicalen worden genoemd. Ze kunnen uw gezichtsvermogen verbeteren, uw immuunsysteem versterken en hartziekten en kanker voorkomen, volgens het University of Maryland Medical Center. Luteïne en zeaxanthine helpen ook om uw ogen te beschermen tegen schadelijke golflengten van licht.

Broccoli bereiden

Om de meeste antioxidanten uit broccoli te halen, is het het beste om de groente rauw te eten, volgens een studie gepubliceerd in 2012 in het tijdschrift "Bioscience Horizons." Koken veroorzaakt een verlies van gezondheidsbevorderende antioxidanten. Deze voedingsstoffen kunnen ook uit broccoli in water uitspoelen wanneer het wordt gekookt, dus als je het gaat koken, probeer het dan licht te stomen of kort te koken in de magnetron. Rauwe broccoli maakt een smakelijke salade topping, een smaakvolle toevoeging aan pastasalade of een vehikel voor je favoriete dip.