Info

Wat zijn de voordelen van Ackee eten?


Het woord ackee roept misschien geen afbeeldingen van voedsel op, maar ackee is eigenlijk een vrucht. In feite is het de nationale vrucht van Jamaica. Ackee is een levendige rode kleur aan de buitenkant, en wanneer rijp, opent het, onthullend geel vlees en drie grote zwarte zaden. Hoewel er tal van voedings- en gezondheidsvoordelen zijn die je krijgt als je ackee eet, is het niet gemakkelijk verkrijgbaar in de Verenigde Staten en kan het ook giftig zijn. Als je interesse gewekt is over Ackee, ontvang dan alle feiten voordat je je eerste hap proeft.

Onverzadigd vet

Een portie ackee van 3,5 ounce bevat 15,2 gram vet, waarvan geen verzadigd vet. In plaats daarvan levert het fruit onverzadigde vetten, die een voedzame aanvulling zijn op je gezonde eetplan. Het grootste deel van uw vetinname in de vorm van onverzadigd vet is een goede manier om de gezondheid van uw hart te beschermen, volgens MayoClinic.com. Onverzadigde vetten kunnen ook helpen uw cholesterolgehalte te verlagen en uw cholesterolgehalte normaal te houden is een manier om uw risico op hartaandoeningen te verlagen. Het eten van meestal onverzadigd vet kan ook helpen uw bloeddruk en uw bloedsuikerspiegel te reguleren.

Vezel

Ackee levert 2,7 gram vezels per portie van 3,5 ounce. Dat is ongeveer 11 procent van de 25 gram vezels die vrouwen dagelijks nodig hebben en ongeveer 7 procent van de 38 gram mannen die dagelijks nodig hebben. Vezel stimuleert uw maag, darmen en dikke darm om efficiënt te werken en dat vermindert uw risico op constipatie aanzienlijk. Als u veel vezels eet, kunt u afvallen of op gewicht blijven, en vermindert u het risico op hartaandoeningen en diabetes type 2.

Vitamines en mineralen

Een portie ackee van 3,5 ons levert 30 milligram vitamine C, dat is 40 procent van de 75 milligram die vrouwen elke dag nodig hebben en een derde van de 90 milligram die mannen dagelijks nodig hebben. Vitamine C helpt kraakbeen te herstellen en houdt uw huidcellen gezond. Hetzelfde deel van Ackee levert ook 1,1 milligram niacine, een B-vitamine die cruciaal is voor de functie van uw centrale zenuwstelsel. Dat 1,1 milligram vertaalt zich naar 8 procent van de 14 milligram die vrouwen elke dag nodig hebben en 7 procent van de 16 milligram die mannen dagelijks nodig hebben. Ackee levert ook kleine hoeveelheden folaat, die kunnen helpen bij het voorkomen van aangeboren afwijkingen, evenals sporen van calcium, ijzer, riboflavine en thiamine.

Tips en overwegingen

Ackee is giftig wanneer het wordt geconsumeerd voordat het volledig is gerijpt. Eet nooit ackee die niet vanzelf is geopend. Je weet dat een Ackee-fruit veilig is om te eten wanneer het vanzelf opent. Het eten van onrijpe ackee kan volgens de University of the West Indies Department of Chemistry leiden tot braakziekte door Jamaïca, die ernstig braken en hypoglykemie kan veroorzaken. Als je rijp ackee-fruit in handen krijgt, kan het gewoon worden gegeten of het kan de smaak van een fruitsalade versterken.