Beoordelingen

Oplosbare vezels in lijnzaad

Oplosbare vezels in lijnzaad


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het verhogen van uw inname van oplosbare vezels kan u helpen uw spijsvertering te verbeteren en uw cholesterolgehalte te verlagen. Lijnzaad, zowel heel als gemalen, is rijk aan oplosbare vezels en andere gezondheidsbevorderende voedingsstoffen. Gemalen lijnzaad is bijzonder eenvoudig op te nemen in uw dieet, omdat het kan worden toegevoegd aan voedingsmiddelen zoals yoghurt, ontbijtgranen, gebakken goederen en andere gerechten.

Oplosbare en onoplosbare vezels

Vezel is een type koolhydraat dat niet kan worden opgenomen door het spijsverteringskanaal en als gevolg hiervan geen calorieën toevoegt aan uw dieet. Het komt in twee varianten: oplosbare en onoplosbare vezels. Wanneer je oplosbare vezels eet, absorbeert het water en verandert het in een gel in je spijsverteringskanaal. Dit vertraagt ​​de spijsvertering en kan ook een effect hebben op het cholesterolgehalte. Onoplosbare vezels absorberen daarentegen geen water. Onoplosbare vezels voegen bulk toe aan je ontlasting en kunnen de doorvoer van voedsel door je maag en darmen helpen versnellen. Een vezelrijk dieet kan helpen bij het normaliseren van uw stoelgang en kan zelfs nuttig zijn bij de behandeling van diarree.

Lijnzaad en vezels

Er is een verschil in de hoeveelheid vezels in hele en gemalen lijnzaad. Een eetlepel lijnzaad bevat 2,4 gram onoplosbare vezels en 1,2 gram oplosbare vezels. Omdat lijnzaad is verwerkt, gaat een deel van het vezelgehalte verloren. Een eetlepel gemalen lijnzaad levert 1,8 gram onoplosbare vezels en 0,9 gram oplosbare vezels.

Lijnzaad en cholesterol voordelen

Een van de voordelen van de oplosbare vezel in lijnzaad is dat het zowel uw totale cholesterolgehalte als uw LDL-cholesterol kan verlagen, ook bekend als het 'slechte' cholesterol. Een studie gepubliceerd in "Nutrition and Metabolism" in 2012 toonde aan dat het driemaal daags drinken van een lijnzaadvezeldrank het totale cholesterolgehalte met 12 procent verlaagde en het LDL-cholesterolgehalte met 15 procent. Deze studie ontdekte ook dat het eten van brood met lijnzaadvezel het totale en LDL-cholesterolniveau met respectievelijk 7 en 9 procent verlaagde.

Andere voordelen van lijnzaad

Ondanks het feit dat gemalen lijnzaad minder oplosbare vezels bevat dan hele, zijn er andere redenen om gemalen lijnzaad te eten. Gemalen lijnzaad levert ook omega-3-vetzuren en andere nuttige verbindingen die lignanen worden genoemd. Omega-3-vetzuren zijn belangrijk voor het lichaam omdat ze essentieel zijn voor de hersenfunctie, ontstekingen verminderen en mogelijk ook een rol spelen bij het voorkomen van hartziekten. De omega-3-vetzuren en lignanen zijn alleen verkrijgbaar in gemalen lijnzaad, omdat je lichaam deze voedingsstoffen niet effectief kan absorberen uit hele lijnzaad.Opmerkingen:

 1. Bragor

  Stoer! Dank u! ;)

 2. Najas

  Ongelooflijk ))))))))))))))))))))

 3. Marx

  de logische vraag

 4. Wyne

  Wat is er uiteindelijk voor nodig?

 5. Zulkizragore

  Ik denk dat je het fout hebt

 6. Koushik

  Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. Ik stel het voor om te bespreken. Schrijf me in PM.

 7. Hudson

  Ik feliciteer, uw idee is gewoon uitstekendSchrijf een bericht