Info

Wat zijn de voordelen van het eten van pistachenoten?


Regelmatige consumptie van pistachenoten kan voordelen voor de gezondheid opleveren die uw inspanningen om een ​​gezond dieet te eten valideren. Noten bieden voedingsstoffen zoals vitamine E en hart-gezonde onverzadigde vetten, en het regelmatig consumeren ervan kan niet alleen tekort aan voedingsstoffen voorkomen, maar ook uw risico op hartaandoeningen en diabetes verlagen, volgens het Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center. Pistachenoten zijn het gezondst met mate als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Lagere cholesterolwaarden

Het eten van pistachenoten kan uw cholesterolgehalte verlagen en uw risico op hartaandoeningen verminderen, volgens het Informatiecentrum van het Linus Pauling Instituut. Elke ons levert 2,8 gram voedingsvezels, of 11 procent van de dagelijkse waarde. Voedingsvezel verwijst naar koolhydraten in plantaardig voedsel dat je lichaam niet kan verteren, en het kan je totale en LDL-cholesterolgehalte verlagen, volgens Mayo Clinic. Fytosterolen zijn extra cholesterolverlagende verbindingen in pistachenoten.

Bloedarmoede voorkomen

Elke ons pistaches levert 1,2 milligram ijzer, of 7 procent van de dagelijkse waarde voor ijzer. IJzer is een essentiële voedingsstof en onderdeel van hemoglobine, het zuurstof-dragende molecuul in het lichaam. Je kunt de opname van ijzer uit pistachenoten verhogen door ze te eten met een bron van vitamine C. Om een ​​dosis vitamine C te krijgen wanneer je je pistachenoten eet, eet je ze met een sinaasappel of strooi je ze op een fruitsalade.

Verbetering van de bloedsuikerspiegel

Het eten van pistachenoten kan uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 verlagen, volgens het Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center. Type 2 diabetes is een chronische ziekte die optreedt wanneer uw bloedsuikerspiegel hoog is en complicaties kunnen blindheid, infecties en hartaandoeningen zijn. Pistachenoten bevatten veel onverzadigde vetten, wat kan bijdragen aan de positieve effecten op uw bloedsuikerspiegel. Pistachenoten leveren ook magnesium, wat kan helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Houd er echter rekening mee dat pistachenoten alleen geen diabetes voorkomen.

Voorzorgsmaatregelen

Pistachenoten bevatten 161 calorieën per ounce. Om te voorkomen dat ongewenste gewichtstoename te veel calorieën consumeert, eet je pistachenoten in plaats van ander calorierijk voedsel en meet je je porties. Gezouten pistachenoten bevatten 121 milligram natrium per ounce vergeleken met 2 milligram per ounce in ongezouten pistachenoten. Een natriumarm dieet kan leiden tot hoge bloeddruk en een verhoogd risico op beroerte en nierziekten, dus ongezouten pistachenoten zijn gezondere keuzes.