Beoordelingen

Wat voetballers dragen

Wat voetballers dragen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voetbal is een eenvoudig spel, dat weinig apparatuur vereist. Er zijn echter een paar basisitems die alle spelers moeten dragen. Spelregels, die door de International Football Association Board zijn opgesteld om voetbal te regeren, specificeren dat spelers een trui, shorts, scheenbeschermers, sokken en schoeisel moeten dragen. Bovendien zijn gevaarlijke items verboden door de regels.

Jersey

Spelers moeten een trui met mouwen dragen. De mouwen kunnen lang of kort zijn. Een speler kan een onderhemd onder zijn shirt dragen, maar de mouwen van het onderhemd moeten overeenkomen met de kleur van de mouwen van het shirt. De kleur van de truien van de twee teams moet van elkaar en van de scheidsrechters verschillen - ook moeten de keepers een trui dragen die zich onderscheidt van een van de spelers of scheidsrechters.

Korte broek

Spelers moeten shorts dragen - geen broek - wanneer ze voetballen. Ze kunnen onderbroeken of panty's onder hun shorts dragen, maar de kleur van de onderbroeken of panty's moet overeenkomen met de shorts van een speler.

Scheenbeschermers

In 1990 heeft de FIFA - de organisatie die de regels voor voetbal regelt - scheenbeschermers verplicht voor alle spelers. Volgens de spelregels moeten scheenbeschermers de speler een "redelijke mate van bescherming bieden", zoals bepaald door de scheidsrechter. Ze kunnen gemaakt zijn van rubber, plastic of een "vergelijkbaar geschikt materiaal".

Sokken

Voetbalsokken zijn kniekousen. Ze moeten de scheenbeschermers van de speler volledig bedekken. Als de sok van een speler in de loop van het spel naar beneden komt, zal de scheidsrechter hem vragen zijn sokken te repareren.

Schoenen

Voetballers moeten schoeisel dragen, maar het type schoeisel wordt niet gespecificeerd door de spelregels. De meeste spelers, vooral competitieve spelers, zullen voetbalschoenen dragen, waardoor de speler een goede grip op de grasmat heeft. Jonge kinderen of casual spelers kunnen gewoon hardloopschoenen of sneakers dragen.

Verboden artikelen

Voetballers mogen geen kleding of uitrusting dragen die gevaarlijk kan zijn voor henzelf of anderen op het veld. Dit omvat elk soort sieraden. De scheidsrechter en zijn assistenten zullen de uitrusting van alle spelers inspecteren voordat ze het veld betreden om er zeker van te zijn dat deze veilig is.Opmerkingen:

 1. Siddael

  Je vergist je. Ik stel het voor om te bespreken. Schrijf me in PM.

 2. Kekasa

  het is niet duidelijk

 3. Kuckunniwi

  Je idee is geweldig

 4. Crandall

  Uitstekende communicatie goed)))Schrijf een bericht