Beoordelingen

Waar is groene muntthee goed voor?

Waar is groene muntthee goed voor?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Groene munt - een verscheidenheid aan munt met een mildere smaak dan pepermunt - heeft al lang een plaats in de menselijke geschiedenis. Het werd in het oude Griekenland gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Tegenwoordig komt groene munt voor in verschillende gerechten, zoals snoep en salades, en zorgt het ook voor esthetisch aangename thee. Het drinken van groene muntthee biedt een aantal gezondheidsvoordelen en kan een aantal essentiële voedingsstoffen leveren - maar het brengt ook enkele mogelijke gezondheidsrisico's met zich mee.

Genetische mutaties voorkomen

Groene muntthee kan bescherming bieden tegen genetische mutaties - abnormale veranderingen in uw DNA die de normale celfunctie kunnen verstoren, weefselschade kunnen veroorzaken en bijdragen aan chronische ziekten, zoals kanker. Een reageerbuisstudie, gepubliceerd in "Milieu- en moleculaire mutagenese" in 2004, toonde aan dat groene muntthee genetische mutaties verminderde en ook hielp bij het bestrijden van de vorming van carcinogenen of kankerverwekkende stoffen. Hoewel de rol van groene muntthee bij het bestrijden van mutaties bij de mens verder moet worden onderzocht, kan het toevoegen van thee aan uw dieet voordelen bieden.

Hormoonverordening

Muntthee heeft ook een effect op je hormoonspiegel en kan nuttig zijn voor mensen die lijden aan sommige soorten hormonale onevenwichtigheden. Een studie, gepubliceerd in "Phytotherapy Research" in 2010, vond dat groene muntthee hielp om de overactiviteit van androgenen, een soort geslachtshormoon, te verminderen bij vrouwen die lijden aan polycysteus ovariumsyndroom. Groene thee helpt ook bij de behandeling van mild hirsutisme - overmatige haargroei vaak veroorzaakt door androgenen - meldt een studie gepubliceerd in het mei 2007 nummer van "Phytotherapy Research."

Risico's

Hoewel het verschillende voordelen biedt, kan muntthee bij sommige personen ook een gezondheidsrisico vormen. Een dierstudie, gepubliceerd in "Humane en experimentele toxicologie" in 2003, toonde aan dat groene munt niertoxiciteit bij ratten kan veroorzaken. Bovendien rapporteert een studie gepubliceerd in "Toxicology and Industrial Health" in 2004 dat groene munt de ijzerabsorptie verstoort, dus regelmatig consumeren van groene munt en groene thee kan uw risico op ijzertekort verhogen. Vermijd schadelijke bijwerkingen door uw zorgverlener te raadplegen voordat u groene thee regelmatig drinkt.

Presenteren van suggesties en tips

Drink gewoon hete groene muntthee als een gezonde toevoeging aan uw dieet, of gebruik het als basis voor kruidentheemengsels; het past goed bij citroengras, dragon of pepermunt. Je kunt ook groene muntthee brouwen en vervolgens een nacht in de koelkast bewaren om ijsthee te maken. Voeg natuurlijke zoetheid toe met een paar gesneden aardbeien voor het opdienen.

Let op je calorie-inname als je zoetstof toevoegt aan groene thee. Elke eetlepel honing die je in je thee roert, voegt 64 calorieën toe, terwijl een eetlepel kristalsuiker 49 toevoegt. Hoewel dit misschien niet zo veel lijkt, kan het snel oplopen, vooral als je meerdere lepels zoetstof toevoegt, of als je groene munt consumeert. thee op een regelmatige basis. Als u momenteel gezoete thee drinkt, verlaagt u uw calorie-inname door de hoeveelheid honing of suiker die u toevoegt geleidelijk te verminderen, totdat u zich aanpast aan de smaak van ongezoete thee.