Beoordelingen

Hoe spot je in een Roemeense deadlift

Hoe spot je in een Roemeense deadlift


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Roemeense deadlift is een geweldige oefening voor je heupbuigers en hamstrings, maar als je dit niet goed doet, kan het je onderrug verwoesten. Als spotter zorg je voor veiligheid en aanmoediging en help je de lifter de juiste vorm te behouden. Hoewel je de lat niet vasthoudt aan een deadlift - als de lifter in de problemen zit, kan hij het gewicht gewoon op de vloer laten vallen - kun je hem helpen maximale prestaties te bereiken.

Stap 1

Houd het hefgebied vrij en vrij van puin. De lifter moet een schone plek hebben waar ze het gewicht kan laten vallen zonder zich zorgen te maken over het raken van een sporttas, halter of menselijke voet.

Stap 2

Grijp niet aan de stang, zelfs als het lijkt alsof de lifter bijna defect is. Als hij de controle verliest, kan hij eenvoudig het gewicht laten vallen, wat veel veiliger is voor zowel lifter als spotter.

Stap 3

Communiceer met de lifter om een ​​duidelijk beeld te krijgen van wat zij van jou als spotter verwacht. Zorg ervoor dat je allebei op dezelfde pagina bent qua aantal herhalingen, waarschuwingssignalen en hulp bij de techniek.

Stap 4

Help de lifter de juiste vorm te behouden door een hand op zijn onderrug te plaatsen. Vraag toestemming aan de lifter voordat u dit probeert. Het is van cruciaal belang dat de onderrug gebogen blijft, niet afgerond, tijdens de deadlift. Houd uw hand stevig tegen de rug gedrukt om te voorkomen dat de rug rond wordt, wat kan leiden tot rugletsel.

Tip

  • Een andere optionele spottingtechniek voor de deadlift is om een ​​hand op haar onderrug te houden en je andere onderarm tegen de borst van de lifter net onder de schouders te wikkelen. Dit zorgt ervoor dat de lifter haar borst omhoog houdt in plaats van "ingestort", wat te veel stress op de ligamenten van de bovenste wervelkolom legt en letsel kan veroorzaken.