Beoordelingen

Is sprinten of afstand de snelste manier om buikvet te verliezen?

Is sprinten of afstand de snelste manier om buikvet te verliezen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe graag je je buikvet ook wilt zien wegsmelten, je lichaam verbrandt vet voor energie door je hele lichaam, niet alleen in één lichaamsdeel. Zowel sprinten als hardlopen op lange afstand kunnen u helpen meer vet in uw lichaam te metaboliseren, maar de hoeveelheid vet die u verbrandt bij het doen van deze oefeningen varieert. Huidig ​​onderzoek toont aan dat sprinten u kan helpen vet sneller te verbranden dan hardlopen op lange afstand.

Spot Reduction Myth

Spotreductie verwijst naar een proces waarbij lichaamsvet wordt verminderd door een specifiek lichaamsdeel te oefenen. Uit een studie uit 1984, gepubliceerd in "Research Quarterly for Exercise and Sport", bleek echter dat proefpersonen die 27 dagen situps hadden uitgevoerd, geen vermindering van de vetcelgrootte of vetvermindering in de buikstreek lieten zien in vergelijking met andere lichaamsdelen die niet waren getraind , zoals de bilspieren en schouders. Het is aangetoond dat oefeningen voor het hele lichaam, zoals sprinten en hardlopen over lange afstanden, lichaamsvet aanzienlijk verminderen en het vermogen van uw lichaam om vet efficiënter als brandstof te gebruiken, vergroten. Een onderzoek uit 2004, gepubliceerd in "Journal of Sports Medicine and Physical Fitness", toonde aan dat mannen die hardlopen op de lange afstand hadden, meer spiermassa en minder vet in hun benen hadden dan mannen die kortere afstanden lopen of helemaal niet rennen.

Sprinten en lange afstand hardlopen vergelijken

U hoeft niet altijd lange afstanden te rennen om vet te verbranden. Sprintjes kunnen net zo voordelig zijn als hardlopen over lange afstanden om de cardiovasculaire gezondheid en vetoxidatie te verbeteren - of afbraak. Een onderzoek uit 2012 van de Universiteit van Lethbridge in Alberta, Canada, toonde aan dat periodes van sprints van twee minuten vergelijkbare niveaus van verbetering van het zuurstofverbruik teweegbrengen als 30 minuten continu draaien. Sprinten levert echter een hogere metabole snelheid op dan continue, gestage tempo aerobics, omdat de trainingsintensiteit bij sprinten hoger is dan gestage tempo aerobics. Een studie uit 2008, gepubliceerd in het "American Journal of Physiology", toonde aan dat mannen die acht weken intervaltraining uitvoerden - een periode van intensieve training uitvoeren gevolgd door een periode van intensieve training - een hogere vetoxidatiesnelheid hadden dan degenen die continu, gestaag tempo aerobics uitgevoerd.

Oefening Afterburn

Je metabolisme en de snelheid van zuurstofverbruik zijn factoren die bijdragen aan hoeveel vet je lichaam gebruikt na het sporten. Na een periode van oefening ondergaat uw lichaam een ​​proces dat EPOC wordt genoemd - overmatig zuurstofverbruik na de oefening - waarbij uw lichaam vet gebruikt als primaire brandstofbron om beschadigde weefsels te herstellen, de lichaamstemperatuur te verlagen en hormonen in evenwicht te brengen, volgens oefening fysioloog Len Kravitz van de Universiteit van New Mexico. Dit verhoogde metabolisme kan tussen 15 minuten en 48 uur duren. Naarmate de trainingsintensiteit toeneemt, neemt ook de snelheid en duur van EPOC toe. In een onderzoek uit 2012, gepubliceerd in "Journal of Sports Medicine and Physical Fitness", hadden jonge vrouwen met overgewicht die intervaltraining uitvoerden een aanzienlijk hogere lichaamsvetreductie dan degenen die continu aerobics deden.

Overwegingen

Hoewel sprinten en andere vormen van intensieve oefeningen over het algemeen meer vet verbranden dan continu, lange afstand hardlopen, kan niet iedereen inspannende oefeningen aan, vooral als ze niet vertrouwd zijn met oefeningen. Zelfs topsporters kunnen letsel oplopen door overmatig gebruik en training. In een onderzoek uit 2012, gepubliceerd in het "Journal of Strength and Conditioning Research," hadden elite rugbyspelers die aanvallen van hoge intensiteit sprinten, een hoger risico op weke delenbeschadiging in hun onderlichaam dan degenen die lagere intensiteit en langere afstand deden rennen. Een overzicht van zeer intensieve training in "Australian Family Physician" beveelt aan dat bepaalde populaties speciale gezondheidsbeoordelingen en -instructies nodig hebben voordat ze aan een intensieve training beginnen. Werk met een gekwalificeerde oefeningsdeskundige als u nog niet eerder aan sprinten of intervaltraining bent begonnen voordat u alleen traint.

MiddelenOpmerkingen:

  1. Manawanui

    Je hebt zojuist een geweldig idee bezocht

  2. Xihuitl

    I am sure you have been misled.

  3. Braddock

    Een onvergelijkbare zin;)Schrijf een bericht