Beoordelingen

Squat Vs. Deadlift voor Hamstring en Glute Power

Squat Vs. Deadlift voor Hamstring en Glute Power


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een sterk onderlichaam is essentieel om goed te kunnen presteren bij verschillende fysieke activiteiten. Zonder hamstring, bilspier en quad-kracht worden springen, rennen, fietsen en tal van andere activiteiten veel moeilijker. Squats en dead-liften zijn twee oefeningen die zijn ontworpen om het onderlichaam te versterken, waardoor je meer kracht en uithoudingsvermogen hebt in de hamstrings en bilspieren. Afhankelijk van uw uiteindelijke fitnessdoelen, moet u mogelijk de ene oefening boven de andere kiezen.

Hamstrings en bilspieren

De hamstrings zijn de lange spierstroken aan de achterkant van je bovenbenen, die zich uitstrekken van de bocht in je knieën tot je gluteale spieren die je achterkant vormen. Beide spiergroepen werken samen, en wanneer u de ene werkt, werkt u vaak de andere. Hamstrings zijn kritische spieren die je helpen af ​​te duwen om te rennen of springen, terwijl de gluteale spieren essentieel zijn om je in beweging te houden. De hamstrings hebben kracht nodig en de bilspieren hebben uithoudingsvermogen nodig.

Dode lift

De dode lift werkt doorheen het hele lichaam, van de kuiten tot de trapezius. Deze omvatten de hamstrings, bilspieren, quads, deltoids, lats en je kernspieren. De hoek van de standaard dead lift maakt in grote mate gebruik van de quads, omdat de beweging vereist dat je naar voren leunt tijdens de eerste fase van de oefening. De overgang tussen de eerste en tweede fase richt zich op de gluteale spieren en de onderrug en werkt in de hamstrings als een secundaire spiergroep. De tweede fase van de oefening werkt de latten, de vallen en de deltoïden, terwijl de bilspieren en de hamstrings stabiliserende ondersteuning bieden.

Hurken

Standaard squats zijn in wezen een push-off oefening die kracht en uithoudingsvermogen in je onderlichaam opbouwt. Squats richten zich op de kuiten, de hamstrings, de quads, de bilspieren en de onderrug. Dat is het. In vergelijking met standaard dead-liften concentreren squats veel meer stress van het gewicht rechtstreeks op de hamstrings, de bilspieren en de quads. Door deze drie spiergroepen te isoleren, kunt u de kracht van het onderlichaam snel ontwikkelen, vooral als u een progressief setsysteem zoals piramides gebruikt. Squats combineren ook je eigen lichaamsgewicht met het vrije gewicht dat je op de balk laadt voor verhoogde effectiviteit.

Overwegingen

Hoewel squats effectiever zijn voor het bouwen van de hamstrings en bilspieren dan dode liften, zijn er een aantal variaties met dode lift die beide spiergroepen meer dan de standaardvorm werken. Stijve benen dode liften vereisen dat je veel meer naar voren buigt dan standaard dode liften, en deze vorm legt aanzienlijk meer stress op je hamstrings tijdens de eerste fase van de lift. De uitgerekte beginpositie werkt ook isometrisch de bilspieren voordat u met een herhaling begint. Sumo dode liften werken ook de hamstrings effectiever. Zie een sumo dead lift als een combinatie van een standaard dead lift en een squat. De sumolift vereist dat je je knieën buigt zoals je zou doen aan het begin van een squat, maar in plaats van de bar die over je schouders rust, ligt deze op de vloer voor je. Zodra je de stang begint op te tillen, duw je jezelf in een staande positie met je hamstrings en bilspieren. Houd de beweging eenmaal rechtop en laat de balk vervolgens weer op de vloer zakken.

Middelen