Info

Wat zijn de voordelen van het eten van geraspte kokos?


Een nietje in veel keukens, waaronder Thai en Vietnamese, kokosnoot voegt natuurlijke zoetheid en rijke smaak toe aan een scala aan gerechten. Geraspte kokos biedt een alternatief voor vers kokosvlees, en zijn lange houdbaarheid en relatief lage kosten maken het een economische toevoeging aan uw voorraadkast. Het biedt ook verschillende nuttige voedingsstoffen, waaronder een reeks essentiële mineralen samen met gezond vet.

Gezonde Vetten

Hoewel kokosnoot al lang een slechte reputatie heeft voor zijn verzadigde vetgehalte, kunnen zijn vetzuren zelfs een gunstig effect hebben op uw gezondheid. Eén studie, gepubliceerd in "Lipiden" in juli 2009, toonde aan dat kokosolie het niveau van goede cholesterol in uw bloedbaan verhoogt, wat suggereert dat het voordelen kan bieden voor uw cardiovasculaire gezondheid. Een andere studie, gepubliceerd in "Nutrition" in mei 2013, toonde aan dat kokosolie ook gezondheidsvoordelen kan bieden aan sommige personen met een hoger risico op hart- en vaatziekten.

Mangaan en Selenium

Geraspte kokosnoot bevat ook essentiële mineralen, waaronder mangaan en selenium. Beide mineralen activeren enzymen, inclusief antioxidanten die uw cellen nodig hebben voor bescherming tegen de schade veroorzaakt door vrije radicalen. Mangaan bevordert ook een gezonde zenuwfunctie en helpt uw ​​lichaam om geslachtshormonen te produceren, terwijl selenium de functie van uw schildklier ondersteunt. Een portie gesnipperde kokosnoot van een half kopje bevat ongeveer 8 microgram selenium, wat 15 procent is van de aanbevolen dagelijkse inname van 55 microgram voor zowel mannen als vrouwen. Elke portie biedt ook 67 procent van de aanbevolen dagelijkse mangaaninname van 1,8 milligram voor vrouwen en 52 procent van de 2,3 milligram aanbevolen voor mannen, volgens de richtlijnen van het Institute of Medicine.

Koper en ijzer

Het toevoegen van geraspte kokos aan je dieet helpt je ook om meer koper en ijzer te consumeren. Uw cellen hebben beide mineralen nodig om uw metabolisme te voeden en de energiefunctie te ondersteunen, evenals om functionele rode bloedcellen te maken. Koper ondersteunt ook een gezonde zenuwfunctie en helpt u ijzer te absorberen uit het voedsel dat u eet. Het consumeren van een half kopje geraspte kokosnoot verhoogt uw koperinname met 146 microgram, of 16 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname. Elke portie geraspte kokosnoot biedt ook 0,9 milligram ijzer, wat 5 procent is van de aanbevolen dagelijkse ijzerinname voor vrouwen en 11 procent voor mannen, volgens de aanbevelingen van het Institute of Medicine.

Meer geraspte kokos consumeren

Voeg geraspte kokos toe aan warme of koude ontbijtgranen voor een rijke smaak. Combineer het met gehakte mango, banaan en kiwi om een ​​tropische draai aan je maaltijd toe te voegen. Combineer geraspte kokosnoot, ongezoet gedroogd fruit, amandelen en havermout voor een gezonde homeade muesli of puree geraspte kokosnoot in je smoothies. Ongezoete geraspte kokosnoot is ook een welkome aanvulling op hartige gerechten. Mix geraspte kokos, gehakte ananas, paarse kool, munt en koriander voor een gezonde salade, of bak kokosnootkorstige kipfilets voor je hoofdgerecht.