Beoordelingen

Traplopen voor beginners

Traplopen voor beginners


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Traplopen biedt een eersteklas training voor iemand die niet vast wil zitten in een sportschoolomgeving of die geen toegang heeft tot een sportschool. Dit trainingsregime combineert zowel aerobe als krachttraining en kan overal met trappen worden gedaan. Beginners kunnen beginnen met trappen in hun workouts één tot drie keer per week gedurende ongeveer 30 minuten. Zodra een routine is vastgesteld, kunt u de oefeningen vaker en voor langere tijd doen. Raadpleeg uw arts voordat u met een trainingsroutine begint, vooral als u knieproblemen of andere gezondheidsproblemen heeft.

Opwarmen

Opwarmen is een integraal onderdeel van een trapklimroutine; het kan je veel pijn op de weg besparen. Ga zitten en strek uw beenspieren vijf minuten voordat u begint. Focus op je hamstrings, quadriceps en kuiten. Begin je training door langzaam vijf minuten de trap op en af ​​te lopen om je spieren grondig op te warmen. Langzaam beginnen kan helpen blessures te voorkomen. Stop onmiddellijk als u kniepijn voelt.

Beginners training

Er zijn veel oefeningen die je kunt doen als je klaar bent met je warming-up. Snel lopen of joggen op en af ​​trappen zijn veel voorkomende oefeningen om uit te proberen wanneer je aan je routine begint. Je kunt ook lunges doen, waarbij je meer dan één trap per stap neemt, maar ga langzaam totdat je de oefening onder de knie hebt. Lopend de trap opzij werken iets andere spieren dan wanneer je naar voren kijkt en de trap op gaat. Experimenteer en vind een routine waarmee u vertrouwd bent. Wat u ook kiest, houd uw voeten altijd stevig op de trap om letsel te voorkomen.

Doelen geleidelijk verhogen

Als je begint met traplopen, ga je langzaam. Nadat je bent opgewarmd, kun je het tempo op en af ​​de trap oplopen en verschillende beginnersoefeningen proberen. Ga door met dit soort oefeningen gedurende 15 minuten. Doe dit twee tot drie keer voor de eerste week. Voeg elke week vijf minuten traplopen toe aan je routine tot je in totaal 45 minuten tot een uur bereikt. Deze geleidelijke toename helpt u blessures te voorkomen als u van beginner naar intermediaire trapklimmer gaat.

Kalmeer

Nadat u uw traptraining hebt voltooid, besteedt u vijf tot 10 minuten langzaam op een vlakke ondergrond. Strek je hamstrings, quadriceps en kuiten om beklemming of pijn in die spieren te voorkomen. Je kunt de trap gebruiken om je spieren te strekken door je benen een voor een op de trap te zetten en erover te buigen. Houd elke stretch 30 seconden vast voor maximale impact.