Beoordelingen

Hoe meer uithoudingsvermogen te krijgen voor sprinten

Hoe meer uithoudingsvermogen te krijgen voor sprinten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sprinten is een belangrijk onderdeel in veel sporten en vereist dat de atleet explosief hardloopt over korte afstanden. Een ongeconditioneerde atleet kan merken dat hij het uithoudingsvermogen mist dat nodig is om een ​​snelle sprint te houden die lang genoeg is om de concurrentie bij te houden. Dit komt omdat door ophoping van bloedlactaat de spieren vermoeid kunnen raken. Training kan de snelheid waarmee lactaat de spieren vrijmaakt, verhogen en de snelheid verminderen waarmee het wordt gevormd, volgens SportsFitnessAdvisor.com. Het uitvoeren van sprint-duuroefeningen en krachttraining kunnen helpen je lichaam te conditioneren om je het uithoudingsvermogen te geven dat nodig is om langer te sprinten.

Sprint Duurzaamheid Boren

Stap 1

Voer sprintenduurzaamheidstrainingen uit tijdens de training in het late seizoen en tijdens de training in het seizoen. Doe deze oefeningen één tot twee keer per week, niet meer dan 20 tot 30 minuten per sessie. Loop of jog langzaam tijdens de rustperioden tussen de oefeningen.

Stap 2

Voer shuttle-run-oefeningen uit door 30 meter te markeren met kegels, op het gras of op een baan, en plaats kegels ertussen met intervallen van 5 meter. Sprint vanaf de startkegel naar de eerste kegel op 5 meter afstand en sprint vervolgens terug. Sprint vanaf de startkegel naar de tweede kegel op 10 meter afstand en sprint vervolgens terug. Ga zo door tot 30 meter en terug om één set te voltooien. Doe zes sets met rustperioden van 90 seconden tussen elke set.

Stap 3

Voer holle sprints uit door vijf intervallen van 30 meter te markeren met kegels. Sprint 30 meter naar de eerste kegel, jog dan 30 meter naar de tweede kegel. Wissel af tussen sprinten en joggen terwijl je je weg naar de laatste kegel begeeft, draai je om en ga door met dit proces op de weg terug naar de startkegel. Doe deze boor maximaal twee minuten om één set te voltooien. Rust twee minuten en ga dan nog twee minuten door met de holle sprints. Werk tot zes sets in totaal.

Stap 4

Voer kruisboren uit door een 30 = -meter bij 30 vierkante meter met kegels te markeren en een vijfde kegel in het midden te plaatsen. Begin bij de middelste kegel en sprint naar elke kegel, met de klok mee, en rust dan gedurende 60 seconden na het sprinten naar de laatste kegel. Doe dit zes keer om één set te voltooien. Werk tot vier sets.

Krachttraining

Stap 1

Doe aan krachttraining in het onderlichaam. Voer squats, lunges, kuitverhogingen en beendrukken uit om kracht en uithoudingsvermogen in de spieren die worden gebruikt voor hardlopen te vergroten. Houd halters vast tijdens het doen van squats, lunges en kuitverhogingen, en gebruik een legpress-machine terwijl je leg-presses doet.

Stap 2

Bouw kracht op tijdens het laagseizoen door drie dagen per week op te heffen met een gewicht waarmee je vijf tot acht herhalingen per set kunt voltooien met rustperioden van 90 tot 120 seconden tussen sets, volgens OutofLane9.com.

Stap 3

Bouw spieruithoudingsvermogen op tijdens het voorseizoen door twee dagen per week te trainen met een hoeveelheid gewicht waarmee u 10 tot 15 herhalingen per set kunt voltooien met rustperioden van 45 tot 90 seconden tussen sets.

Stap 4

Voer tijdens het seizoen met een lage intensiteit op door krachttraining een keer per week te doen, ten minste vijf dagen voor de wedstrijd, met behulp van een gewicht waarmee u 12 tot 20 herhalingen per set kunt voltooien; dit helpt u te voorkomen dat u uw spieren overbelast.

Tip

  • Rek altijd goed uit voordat u begint met trainen om letsel te voorkomen. Warm op na het sporten om krampen te voorkomen.Opmerkingen:

  1. Abiel

    Ik feliciteer, deze prachtige gedachte moet precies exclusief zijn

  2. Greeley

    Eindeloos discussiëren is onmogelijk

  3. Goltikree

    Pardon, ik heb nagedacht en u hebt deze zin verwijderdSchrijf een bericht