Beoordelingen

Waarom al op jonge leeftijd gezonde gewoonten beginnen

Waarom al op jonge leeftijd gezonde gewoonten beginnen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het leren van gezonde gewoonten op jonge leeftijd is belangrijk om als volwassene een bevredigende levensstijl te leiden. Hoewel het mogelijk is om slechte gewoonten later in het leven te veranderen, kan het veel moeilijker zijn als je te maken hebt met de stressfactoren van werk, familie en andere verplichtingen, evenals mogelijke medische aandoeningen veroorzaakt door een leven lang slechte gewoonten. Leer het belang van welzijn op jonge leeftijd om kinderen en tieners klaar te stomen voor een leven lang gezond leven.

Langetermijngewoonten

Op jonge leeftijd beginnen met gezonde gewoonten maakt het veel gemakkelijker om je er later in het leven aan te houden. Volgens Psychology Today kunnen gewoonten die zich vroeg in het leven ontwikkelen, heel moeilijk te veranderen zijn - goed nieuws als je probeert die gezonde gewoonten te handhaven. Als je bijvoorbeeld als kind veel groenten hebt gegeten, heb je meer kans om ze als volwassene te consumeren. Bovendien heb je minder kans om later met slechte gewoonten te beginnen, zoals het eten van teveel junkfood, frisdrank en gefrituurd voedsel, als je ze niet als kind hebt gegeten.

Ontwikkel gezonde voorkeuren

Op jonge leeftijd gezond leren eten kan uw smaakpapillen aanpassen aan de voorkeur aan gezond voedsel. Psychology Today stelt dat zelfs als er gezond voedsel beschikbaar is, studenten van de universiteitsleeftijd zullen terugkeren naar het eten van junkfood dat beschikbaar is vanaf hun jeugd wanneer ze zich gestrest voelen. Beginnen met gezonde gewoonten als kind kan betekenen dat het verlangen naar junkfood minder snel zal toeslaan.

Medische aandoeningen

Volgens de gezondheidswebsite GreenFacts vermindert het aannemen van gezonde gewoonten vroeg in het leven het risico op ernstige gezondheidsproblemen naarmate je ouder wordt. Veel medische aandoeningen, zoals diabetes en hartziekten, zijn gerelateerd aan slechte voedingsgewoonten en gebrek aan lichaamsbeweging. Ongezonde eetgewoonten dragen bij aan hoge bloeddruk, hoge triglycerideniveaus en hoge bloedsuikerspiegel. De preventie en behandeling van deze ziekten omvat het veranderen van levensstijl om een ​​gezond dieet te eten en een regelmatige trainingsroutine aan te gaan. Volgens U.S. News en World Report, verminderen gezonde levensstijlgewoonten zoals lichaamsbeweging, dieet en gewichtsbeheersing het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2.

Gewichtsbeheer

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie worden meer dan 42 miljoen kinderen wereldwijd gecategoriseerd als zwaarlijvig. Obesitas bij kinderen verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en diabetes, beide ernstige ziekten die kunnen leiden tot de dood als ze niet goed worden behandeld. Bovendien, volgens CNN, hebben kinderen met overgewicht meer kans om gepest te worden, wat kan leiden tot zowel lichamelijke als geestelijke problemen. Het gebruik van gezonde eetgewoonten op jonge leeftijd vermindert het risico op gewichtstoename. Kinderen moeten een gezonde balans eten van groenten, fruit, magere eiwitten en gezonde vetten.Opmerkingen:

 1. Kijind

  Ik denk dat je geen gelijk hebt.

 2. Aethelstan

  Als specialist kan ik de hulp verlenen. Samen komen we tot het juiste antwoord.

 3. Pista

  Ja, het is allemaal science fiction

 4. Jeremiah

  Het spijt me, maar naar mijn mening hadden ze het bij het verkeerde eind. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM, spreek.

 5. Margit

  Should you tell, that you are not right.Schrijf een bericht