Info

Wat zijn de voordelen van lijnzaad gecombineerd met yoghurt?


Als je je yoghurt een extra boost van smaak, textuur en voeding wilt geven, kijk dan niet verder dan lijnzaad. Gemalen lijnzaad kan een nootachtige smaak, taaie textuur en voedingsvoordelen toevoegen die yoghurt anders zou missen. De combinatie van yoghurt en lijnzaad kan helpen uw lichaam in balans te houden en uw spijsverteringsstelsel regelmatig te houden.

Nutrient Powerhouse

Yoghurt is een bron van uitgebalanceerde voeding. Een 8-ounce kopje gewone yoghurt gemaakt met volle melk bevat 200 calorieën, 8 gram eiwit, 7,5 gram vet, 11 gram koolhydraten en een assortiment essentiële vitaminen en mineralen. Voeg een eetlepel versgemalen lijnzaad toe aan je kopje yoghurt om vezels en meervoudig onverzadigde vetten toe te voegen aan je heerlijke maaltijd. Gebruik grond in plaats van hele lijnzaad, omdat de voedingsstoffen gemakkelijker worden opgenomen. Vermijd lijnzaad telkens wanneer u het gebruikt of bewaar het goed afgesloten in de koelkast om verlies van voedingsstoffen te voorkomen.

Omega-3 vet: alfa-linoleenzuur

De essentiële omega-3 meervoudig onverzadigde vetten spelen een cruciale rol in de gezondheid van uw lichaam, vooral van uw ogen, hersenen, hart, bloedvaten en immuunsysteem. Helaas zijn omega-3-vetten schaars in het moderne Amerikaanse dieet. Lijnzaad is een van de rijkste bronnen van alfa-linoleenzuur, dat kan helpen bij het voorkomen van hartaandoeningen, lagere bloeddruk en cholesterol en zorgt ervoor dat je hersenen en immuunsysteem goed blijven functioneren, volgens het University of Maryland Medical Center.

Voedingsvezels

Yoghurt zelf mist elke vezel. Lijnzaad zit vol met een oplosbare vezel die slijm wordt genoemd, evenals onoplosbare vezel. Een eetlepel lijnzaad bevat 1,9 gram totale vezels, volgens de USDA. Het eten van voldoende vezels in uw dieet helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen, het cholesterol te verlagen en een goede spijsvertering te behouden, volgens MayoClinic.com. Vezel absorbeert ook water en kan je helpen je vol te voelen. Je zult tevreden zijn met je kopje yoghurt in plaats van te zoeken naar ongezonde snacks kort na het eten.

Spijsvertering en immuunsysteem

Je darmen zijn van nature gekoloniseerd met flora - bacteriën en andere micro-organismen - die helpen bij de spijsvertering en een sleutelrol spelen in de spijsvertering en immuunfunctie van je darmen. Toestaan ​​dat de verkeerde flora het overneemt, kan een ramp zijn voor je gezondheid. Een studie uit 2012 gepubliceerd in "The ISME Journal" suggereerde dat een opportunistische stam van Enterobacter bijdroeg aan de morbide obesitas van één man. Een vezelrijk dieet met volle granen en probiotica zoals yoghurt hielp de Enterobacter te elimineren en leidde ook tot aanzienlijk gewichtsverlies.

Hormonale balans

Lijnzaad is de rijkste bron van lignanen, fyto-oestrogenen die kunnen helpen de hormoonspiegels in uw lichaam in evenwicht te brengen. Lignanen kunnen volgens het Linus Pauling Institute helpen voorkomen dat de effecten van uw oestrogeen te hoog of te laag zijn en helpen bij de behandeling van osteoporose en de bijwerkingen van de menopauze. Mensen kunnen fyto-oestrogenen anders verwerken en verschillende effecten ervaren. Vanwege mogelijke effecten op de hormoon- en medicijnverwerking kan uw arts u adviseren om lijnzaad in uw dieet te beperken als u wordt behandeld voor hormoongevoelige kanker, zoals borst-, baarmoeder- of prostaatkanker.