Info

Wat zijn de voordelen van het verkrijgen van spiermassa?

Wat zijn de voordelen van het verkrijgen van spiermassa?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bodybuilders zijn niet de enige mensen die moeten streven naar spiermassa. Verhoogde spiermassa biedt voordelen voor het fysieke uiterlijk en de gezondheid van iedereen, ongeacht geslacht en leeftijd. Je kunt ijzer pompen, weerstandsbanden gebruiken of je eigen lichaamsgewicht duwen en trekken om spieren op te bouwen die je levenskwaliteit kunnen verbeteren.

Aanbevelingen

Na de leeftijd van 20, verlies je ongeveer een half pond spier per jaar, meldt de American Council on Exercise. Verloren spieren betekent meer vet en minder kracht voor de basisdingen die u elke dag moet doen. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan dat u deelneemt aan ten minste twee krachttrainingssessies per week op niet-opeenvolgende dagen om dit verlies te compenseren en spiermassa te winnen. Deze sessies moeten betrekking hebben op elke grote spiergroep en bestaan ​​uit minimaal acht tot 12 herhalingen van oefeningen met behulp van gewichten die de laatste twee of drie herhalingen erg moeilijk maken.

Betere gezondheid en functie

Bouw spieren op om u te helpen de symptomen van veel ernstige, chronische aandoeningen te beheersen. Meer spiermassa kan de pijn van osteo en reumatoïde artritis, rugpijn, diabetes en obesitas verlichten. Gewichtsoefeningen doen om spiermassa op te bouwen, kan ook helpen bij het opbouwen van de botdichtheid, wat helpt bij het voorkomen en verlichten van de symptomen van osteoporose. Meer spiermassa betekent meestal meer kracht, wat u kan helpen activiteiten van het dagelijks leven beter uit te voeren.

Verschijning

Spier neemt minder ruimte in beslag en ziet er strakker uit dan vetweefsel. Voeg spiermassa toe om je lichaam er slank en strak uit te laten zien. Verhoogde spieren kunnen ervoor zorgen dat uw kleding beter past en dat u zich beter voelt over uzelf, zelfs als u geen gewicht verliest. Spiermassa kan ook een dun kader gezond vullen.

Verhoogd metabolisme

Als je een hoger percentage spiermassa hebt, kan je lichaam in calorieën meer calorieën verbranden. Vetweefsel verbrandt heel weinig calorieën omdat het niets doet om uw lichaam te helpen bewegen. Door spiermassa aan je lichaam toe te voegen, kun je dagelijks meer calorieën verbranden - tot wel 15 procent meer - en daarmee je gewicht handhaven of verliezen.