Beoordelingen

Hoe spiertranen in kuiten te stoppen bij het spelen van basketbal

Hoe spiertranen in kuiten te stoppen bij het spelen van basketbal


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een kuitspier kan je op de bank laten zitten voor de rest van het basketbalseizoen. Ernstige tranen kunnen slopend zijn en een operatie vereisen, maar zelfs kleine tranen kunnen verergeren als ze niet uitgerust zijn. Het voorkomen van een kuitstam is eenvoudiger dan de behandeling ervan, dus neem voorzorgsmaatregelen voor een pijnloos spel en blijf op de baan.

Stap 1

Warm je spieren op voordat je basketbal speelt. Basketbal vereist snelle bewegingen van uw kuitspieren en koude spieren hebben een verhoogd risico op scheuren. Een stevige wandeling of lichte jog van 10 minuten voordat je gaat spelen, verwarmt je spieren voldoende en maakt het voor je kalveren gemakkelijker om zich aan te passen aan fysieke impact van basketbal. Kleed je warm als je bij koud weer speelt om spierspanning te verminderen.

Stap 2

Voer krachttraining uit op uw kuiten. Onjuiste conditie vermindert het uithoudingsvermogen van uw spieren en resulteert in spiervermoeidheid. Als spieren vermoeid zijn, leggen basketbaloefeningen teveel spanning op de kuitspier. Kuitverhogingen zijn eenvoudig en effectief voor het versterken van uw kuiten. Om kuitverhogingen uit te voeren, ga je staan ​​met je voeten plat op de vloer en ongeveer 6 centimeter uit elkaar. Houd een muur of reling vast voor ondersteuning. Til je lichaam op de ballen van je voet zodat je op je tenen staat en houd deze positie vijf seconden vast en laat je hiel op de grond zakken. Herhaal deze op en neer gaande beweging gedurende 15 herhalingen. Je kunt de intensiteit verhogen door halters of een halter vast te houden.

Stap 3

Stretch na het spelen van basketbal. Rekken veroorzaakt spanning op de spieren door kleine microscopische tranen in de spier te creëren. De scheur- en herstelcyclus van stretchen is gunstig om de flexibiliteit te verbeteren, maar alleen als rekoefeningen worden voltooid na basketbal en niet eerder. Omdat stretch de spier tijdelijk belast, mag deze nooit worden gevolgd door krachtige of intense fysieke activiteit; dit verhoogt het risico op spierspanning. Om je kuit te strekken, plaats je je handpalmen plat op een muur op schouderhoogte. Houd je armen en rug recht. Stap achteruit met je linkerbeen zodat je voeten ongeveer 2 voet uit elkaar staan ​​in een gespleten houding. Houd beide voeten plat op de vloer. Buig je rechterknie naar de muur terwijl je je neus ongeveer 3 centimeter van de muur brengt. Druk je linkerhiel in de grond. Houd 30 seconden vast. Je zou spanning in je kuit moeten voelen, maar geen pijn. Als de stretch pijnlijk is, laat dan wat spanning los voordat u de pose vasthoudt.

Stap 4

Leer de juiste technieken door uw basketbalcoach te raadplegen. Als je gevoelig bent voor kuitspieren, is er iets mis. Als je regelmatig stretcht, je kuitspieren verzorgt en opwarmt voordat je gaat gamen, is er waarschijnlijk een fout in je spel. Overweeg eerdere tranen en bepaal of er een patroon bestaat, zoals de traan die optreedt bij het veranderen van richting, versnellen voor sprongen of rennen op het veld. Een goed geïnformeerde en goed geïnformeerde coach zal met u samenwerken om een ​​onjuiste techniek te corrigeren.

Tips

 • Draag comfortabele en ondersteunende sportschoenen met gedempte inlegzolen om kuitspanningen te verminderen.
 • Speel basketbal altijd op een vlakke ondergrond die vrij is van stenen en ander vuil.
 • Blijf gehydrateerd tijdens het spelen omdat uitdroging is gekoppeld aan kuitkrampen.Opmerkingen:

 1. Drem

  smiled from the morning

 2. Macqueen

  Prachtige zin

 3. Melyon

  Ik denk dit - de verkeerde manier.

 4. Wazir

  Helemaal niet.

 5. Brant

  Ik kan aanraden om u een site te bezoeken waarop er veel informatie is over een thema dat u interesseert.

 6. Cretien

  Welke bewonderenswaardige woordenSchrijf een bericht