Beoordelingen

Wat is een aardbei: een vrucht of een bes?

Wat is een aardbei: een vrucht of een bes?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ondanks een populaire misvatting, is de aardbei niet echt een bes. Een deel van de rozenfamilie, de aardbei is een accessoire verzamelvrucht, dat wil zeggen een vrucht die wordt gevormd uit meerdere eierstokken binnen dezelfde bloem. Accessoire-fruit bevat extra bloemendelen die uitgroeien tot achenen of zaden op het oppervlak van de aardbeibloem, volgens professor in de biologische wetenschap Bruce D. Westling.

Biologie van fruit

Fruit is een overlevingsmechanisme van bepaalde planten waarmee zaden zich kunnen verspreiden en beschermd blijven. Vlezig of hard fruit vormt een barrière om het embryo binnenin te beschermen tegen de mogelijke schade van barre omgevingscondities, volgens Raymond Milewski, universitair hoofddocent biologische wetenschappen aan de East Stroudsburg University. Wanneer de eierstok van een plant rijpt en zaden vormt, wordt er fruit van. Fruit wordt geclassificeerd op samenstelling, oorsprong en textuur. Echt fruit is er een die alleen uit eierstokweefsel ontstaat, in plaats van accessoire fruit, zoals de aardbei, die uit meerdere delen van de bloem groeit.

Aardbeien gedefinieerd

Aardbeien ontwikkelen zich van een witte bloem tot een smaakvolle, vlezige bak. Het bakje bevat achenen, die zaadjes lijken te zijn, maar echt kleine vruchten zijn die zich nooit ontwikkelen. Achenen zijn de echte vruchten van de aardbei, terwijl wat wordt beschouwd als de "vrucht" een vergrote bloemstengel is die deze kleine vruchten vasthoudt. Daarom worden aardbeien als een accessoire of vals fruit beschouwd. Het zijn ook verzamelvruchten die uit meer delen worden gevormd dan alleen het eierstokweefsel.

Bessen versus Aardbeien

Als accessoire verzamelvrucht is de aardbei per definitie geen bes. In de plantkunde zijn bessen een vlezige vrucht gevormd uit een enkele eierstok waarin de hele eierstokwand vlezig en eetbaar wordt, volgens Greg Church, tuinbouwer bij Texas A&M AgriLife Extension Service. Bessen zijn geclassificeerd als een echte vrucht door samenstelling en een eenvoudige vrucht van oorsprong, omdat ze groeien uit een enkele eierstok. Druiven, tomaten, kiwi's, avocado's, aubergines en kaki zijn voorbeelden van botanische bessen. Aardbeien zijn gemaakt van verschillende vlezige fruitproducerende eierstokken; daarom zijn ze niet geclassificeerd als echte bessen.

Gemeenschappelijke Bessenverwarring

Aardbeien staan ​​niet alleen in het hebben van een misleidende gemeenschappelijke naam. Verschillende van de meest populaire eetbare vruchten die bessen worden genoemd, zijn ook geen bessen. Frambozen en bramen zijn bijvoorbeeld geaggregeerde steenvruchten, waarbij elke steenvrucht of zaad, één pit bevat. Als een fruit achenes of steenvruchten bevat, classificeert het niet als een bes in de plantkunde, hoewel we ze in de voedselbereiding vrij kunnen blijven noemen.

MiddelenOpmerkingen:

 1. Tawnya

  Ik wil u spreken, ik heb iets te zeggen over dit onderwerp.

 2. Vitilar

  Een fout maken.

 3. Anton

  Granted, that will have a wonderful idea just by the way

 4. Anyon

  Ik denk dat ik fouten maak. Ik ben in staat om het te bewijzen.

 5. Vut

  Ik lees, zoals abonneren op een blog. Vraag: Hoe?

 6. Dular

  Een charmante vraag

 7. Bordan

  Tussen ons in, zou ik anders aankomen.Schrijf een bericht