Beoordelingen

Hoe de traansectie rond uw knieën te versterken

Hoe de traansectie rond uw knieën te versterken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De vastus medialis-spieren maken deel uit van de groep die het traangedeelte rond uw knieschijf vormt. Deze spier werkt samen met tal van andere spieren om de knie te beschermen en om verschillende soorten beweging en activiteit te bieden. Als er een probleem optreedt met uw vastus medialis-spieren, kunt u een beperkt bewegingsbereik, pijn, ploffende geluiden of verzwakte spiercontracties ervaren. Het is mogelijk om deze spier te versterken zodat uw kans op knieblessures wordt verminderd en uw knie in het algemeen beter functioneert.

Stap 1

Ga op je rug liggen op een oefenmat. Wikkel een handdoek om je voet en houd de uiteinden met beide handen vast. Gebruik de handdoek om je been voorzichtig zo ver mogelijk in de lucht te trekken, terwijl je je been zo recht mogelijk houdt. Houd 20 tot 30 seconden vast, wissel van been en herhaal. Dit zal je vastus medialis-spieren, evenals de andere spieren in je been, strekken en je lichaam voorbereiden op verdere oefeningen.

Stap 2

Sta op en ga naar de dichtstbijzijnde trap, of gebruik een vrijstaande trap. Ga met één voet de trap op en zorg ervoor dat je hele voet de trap op gaat. Stap naar beneden en herhaal met de andere voet. Begin met 25 step-ups tegelijk. Naarmate je vordert, kun je het aantal stappen verhogen dat je met elke voet neemt.

Stap 3

Val elk been uit door met je voeten op schouderbreedte uit elkaar te staan. Doe een stap vooruit met een van je benen. Buig je knie in een hoek van 90 graden, maar laat je knie niet voorbij je voet uitsteken. Plaats uw handen in een comfortabele positie in de lucht, op uw heupen of recht voor u. Houd een paar seconden vast, keer terug naar een staande positie en herhaal met je andere been.

Stap 4

Ga op een stoel zitten met uw rug recht en beide voeten de vloer raken. Rol je handdoek op en leg hem onder één knie. Gebruik uw vastus medialis-spieren om de handdoek zover mogelijk naar beneden in de richting van de stoel te duwen. Dit trekt de spieren samen en kan u laten zien hoe sterk ze zijn en of ze al dan niet moeten worden bewogen. Herhaal 10 keer met elk been.

Stap 5

Vermijd het gebruik van machines in de sportschool die gericht zijn op je beenspieren. Veel van deze machines kunnen druk op uw knieën uitoefenen en ze zelfs verder verwonden. Squats, lunges, yoga en Pilates zijn veel betere krachttraining voor de knieën dan de trainingsapparatuur in de sportschool, tenminste totdat ze volledig zijn versterkt en het gewicht aankunnen.

Tip

  • Evalueer de omvang van uw kniefunctie of letsel door een arts of fysiotherapeut te bezoeken, vooral als u pijn ervaart. Elke knieblessure is anders en het is mogelijk dat u oefeningen krijgt voorgeschreven om uw specifieke knieprobleem te helpen.