Info

Is 20 procent lichaamsvet goed of slecht?

Is 20 procent lichaamsvet goed of slecht?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het nieuws horen dat je 20 procent lichaamsvet hebt, klinkt misschien ontmoedigend, maar raak niet overdreven gealarmeerd. Hoewel je geslacht een belangrijke rol speelt bij het bepalen van je ideale hoeveelheid lichaamsvet, wordt een lichaamsvetpercentage van 20 je volgens de American Council on Exercise niet als zwaarlijvig geclassificeerd.

Voor dames

Om gezond te blijven, moeten vrouwen een hoger percentage lichaamsvet behouden dan mannen. Vrouwen hebben extra vetafzettingen nodig vanwege factoren zoals menstruatie en de geboorte van een kind. De American Council on Exercise notes voor atletische vrouwen, met 20 procent lichaamsvet is ideaal. Vrouwen moeten voor essentiële functies een niveau van 10 tot 13 procent lichaamsvet handhaven. ACE meldt dat vrouwen, om zwaarlijvig te zijn, lichaamsvet van minstens 32 procent moeten hebben.

Voor mannen

Mannen hebben niet dezelfde hoeveelheid lichaamsvet nodig als vrouwen, hoewel een man die ontdekt dat hij een lichaamsvetpercentage van 20 procent heeft nauwelijks gealarmeerd moet zijn. ACE merkt op dat mannen slechts 2 tot 5 procent vet nodig hebben voor essentiële functies, en een man met 20 procent lichaamsvet is gemiddeld. Bij mannen resulteert een lichaamsvetpercentage van 25 procent of hoger in een diagnose van obesitas.

Beheer van uw lichaamsvet

Ongeacht uw geslacht is het ideaal om uw lichaamsvet op een gezond percentage te houden. Een man met een lichaamsvetpercentage van 20 procent moet iets voorzichtiger zijn dan een vrouw, omdat de man slechts 5 procent zwaarlijvig is. De Universiteit van Pennsylvania beveelt aan drie stappen te nemen om uw lichaamsvet te beheersen. Voer krachtoefeningen minstens twee keer per week uit om uw lichaam fit en gespierd te houden, eet een gezond, vetarm dieet waarin vet niet meer dan 30 procent van uw calorie-inname uitmaakt en slaap ten minste zeven uur per nacht.

Lichaamsvet bepalen

Hoewel het mogelijk is om een ​​ruwe schatting van uw lichaamsvetpercentage te krijgen via online rekenmachines en mobiele apps, is een veelgebruikte manier om een ​​nauwkeurigere meting te verkrijgen, een skinfold-test. In deze test gebruikt uw arts of voedingsdeskundige skinfold-remklauwen om uw lichaam samen te knijpen in aangewezen gebieden, waaronder uw dij en arm, om een ​​meting te bepalen. Herhaalde tests zorgen voor de meest nauwkeurige meting.

Middelen