Beoordelingen

Hoe een gekneusde rugspier te strekken

Hoe een gekneusde rugspier te strekken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je lijdt aan de pijn van een gekneusde rugspier, is stretchen misschien het laatste waar je aan denkt. Maar het rekken van gekneusde spieren verhoogt de bloedtoevoer naar het gebied, wat de genezingstijd kan verlengen. Rekken helpt je ook om spierpijn en -spanningen te voorkomen die vaak voorkomen als een gekneusde rug je normale trainingsroutine buiten de boot plaatst.

Stap 1

Warm op door te wandelen, fietsen in een langzaam tempo of zwemmen voordat je je uitrekt. Een warming-up met lage intensiteit kan uw spieren helpen flexibeler te worden en het is over het algemeen veiliger om warme spieren te strekken. Vermijd opwarmactiviteiten die uw rug belasten, zoals springen, tillen of buigen.

Stap 2

Strek je onderrug door voor een stevig meubelstuk te staan, zoals een zwaar bureau, bank of stoel. Pak de meubels vast voor ondersteuning, buig uw knieën langzaam en hurk neer, terwijl u uw armen recht houdt. Wanneer je in een volledige squat zit, leun je achterover tot je een stretch voelt en houd je dan 10 tot 15 seconden vast.

Stap 3

Strek je midden- en onderrugspieren door op je rug te liggen met je knieën gebogen en opgeheven voeten, wijzend naar het plafond. Pak de rug van uw dijen vast met uw handen en trek uw knieën naar uw schouders totdat u een rek voelt. Houd 10 tot 15 seconden vast.

Stap 4

Plaats je voeten plat op de vloer. Til je heupen langzaam van de vloer tot je een rek voelt en houd dan 10 tot 15 seconden vast.

Stap 5

Strek je midden- en bovenrugspieren door jezelf op handen en voeten te positioneren. Laat je rug en buik langzaam in de richting van de vloer zakken en buig je rug naar boven. Herhaal vijf tot tien keer.

Stap 6

Strek je bovenrug en schouders door rechtop te gaan zitten en recht vooruit te kijken. Buig je ellebogen en verplaats ze achter je alsof je ze probeert aan te raken. Houd 15 tot 20 seconden vast wanneer je een stretch voelt.