Beoordelingen

Hoe Quadriceps uit te rekken zonder knieën te buigen

Hoe Quadriceps uit te rekken zonder knieën te buigen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Quadriceps-rekoefeningen omvatten meestal het buigen van het werkbeen en het trekken van de werkvoet naar de billen. Hoewel standaard quad-rekken zeer effectief zijn, kan het buigen van het been op zo'n extreme manier leiden tot aanzienlijk ongemak in de knie. Als je een beperkt bewegingsbereik in je knieën hebt of kniepijn ervaart met standaard gebogen kniestrekoefeningen, gebruik dan een alternatieve oefening om je quads langer en losser te maken.

Anatomie

De quadriceps - een groep van vier spieren die zich voor uw dij bevinden - knie-extensie. Een van die spieren, de rectus femoris, verbindt zich op de heup en helpt bij heupflexie. De quads kunnen strakker en korter worden door overmatig gebruik of als gevolg van langdurig zitten. Als je een atleet bent, kunnen strakke quads je prestaties belemmeren en je vatbaar maken voor verschillende sportgerelateerde blessures, waaronder quadriceps-spanning en patellofemorale pijn of de knie van de hardloper.

Voorbereiding

Rekken wanneer je quads al warm zijn, helpt blessures te voorkomen en kan leiden tot een diepere, effectievere stretch. In het ideale geval moet u strekken na een algemene fysieke training wanneer uw dijspieren al warm en soepel zijn. U kunt ook 10 minuten stevig wandelen om uw lichaamstemperatuur te verhogen en de bloedtoevoer naar uw beenspieren te verhogen. Voltooi een reeks van 10 tot 15 lage intensiteit dynamische beenzwaaien naar voren en achteren om je quads verder op te warmen en je heupen losser te maken.

Uitvoering

Bob Anderson, auteur van 'Stretching', beveelt een quad-stretch aan waarbij de knieën niet moeten worden gebogen. Strek uw rechterbeen achter u uit en plaats de voet op een verhoogd oppervlak, zoals een bed, een bureau of een tafel. Houd je romp rechtop en lijn je linkerheup uit over je linkerhiel. Richt je heupen en de tenen van je linkervoet naar voren. Span uw gluteale spieren aan en stel u voor dat u de bovenkant van uw rechterbeen naar voren door de voorkant van uw heup steekt. Je zou lichte spanning langs je rechterheup en quads moeten voelen. Je rekt specifiek de rectus femoris uit, dus de stretch kan anders aanvoelen dan een gebogen knie die zich richt op de hele quad-groep. Houd de stretch maximaal 30 seconden vast en herhaal vervolgens aan de linkerkant.

Tips en waarschuwingen

Als u problemen hebt met het balanceren, pak dan een stoel of muur in de buurt voor lichte ondersteuning. Strek langzaam, geleidelijk in en uit de rekpositie. Door tijdens de oefening te ademen, kun je een diepere, effectievere stretch bereiken, dus adem diep en met regelmatige tussenpozen in. Vermijd stuiteren of schokken, wat kan leiden tot verdere aanscherping van spieren en bewegingen elders in uw lichaam minimaliseren. Als u uw staande knie licht kunt buigen, doet u dit als u de rekintensiteit wilt vergroten.Opmerkingen:

 1. Bernd

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je het mis. Ik ben er zeker van. We moeten bespreken. Schrijf me in PM.

 2. Sasson

  Ik denk dat je de fout toestaat. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM, we praten.

 3. Elston

  Ik raad u aan een site te bezoeken, met een grote hoeveelheid grote hoeveelheid over een thema dat u interesseert.

 4. Tegis

  Verrukkelijk ..

 5. Yaron

  Stoer!!! Ik vond alles leuk!!!))))

 6. Ollin

  Mijn excuses, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.Schrijf een bericht