Beoordelingen

Strekt zich uit voor de Trapezius en deltoids

Strekt zich uit voor de Trapezius en deltoids


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De trapezius- en deltoïde spieren ondersteunen beide het schoudergewricht. Beide spieren hechten zich ook aan het schouderblad. Strakheid in deze spieren kan leiden tot pijn in de bovenrug en nek en, indien onbehandeld, spierbelasting. Als u spanning in de bovenrug voelt, rek dan dagelijks om letsel te voorkomen.

Bovenste Trapezius-stretch

Wanneer je bovenste trapezius strak wordt, kan je nek pijnlijk en stijf worden. Begin door rechtop te zitten en recht vooruit te kijken. Kantel je hoofd naar rechts, zodat je rechteroor naar je rechterschouder valt. Houd uw linkerschouder ontspannen naar beneden - u zou een rek aan de linkerkant van uw nek moeten voelen. Houd deze positie 30 seconden vast, schakel dan naar de andere kant en laat je linkeroor naar je linkerschouder zakken. Dit stuk kan twee tot drie keer per dag worden herhaald.

Om de achterkant van je bovenste trapezius te strekken, kijk je over je rechterschouder en knik je je kin naar beneden. Je zou een zachte rek in je nek moeten voelen, naar de linkerkant. Houd deze positie 30 seconden vast en schakel dan naar de andere kant.

Achterste deltoïde stretch

Door je arm over de voorkant van je lichaam te brengen, rekt je de achterste deltoïde - de achterkant van je schouder - en de middelste trapezius tussen je schouderbladen uit. Trek je rechterarm over de voorkant van je lichaam en houd het vast met je linkerarm. Zorg ervoor dat uw rechterschouder ontspannen is verwijderd van uw oor. Houd deze positie 30 seconden vast en herhaal dit stuk aan de andere kant.

Middle Trapezius Stretch

In deze stretch laat je de spiervezels los die tussen je schouderbladen liggen. Begin met het zitten in een stoel met armleuningen. Kruis je armen voor je, terwijl je tegenover elkaar liggende armleuningen vasthoudt. Rond naar voren door je ribbenkast en steek je kin tegen je borst. Zorg ervoor dat uw schouders ontspannen van uw oren verwijderd zijn. Houd deze positie 30 seconden vast en adem diep in de rug van je ribbenkast. Om uit de stretch te geraken, gebruik je je handen om je te helpen rechtop te zitten.

Anterieure deltoïde stretch

Als u aan een bureau werkt, zijn uw voorste deltoïden - het voorste deel van uw schouder - waarschijnlijk strak. Deze rek maakt ook strakke borstspieren vrij. Ga in een deuropening staan, op armlengte van de muur. Houd uw rechterarm recht maar sluit uw elleboog niet, plaats uw rechterpalm op de rand van het deurframe, net onder schouderhoogte. Doe een kleine stap vooruit, zodat uw arm zich net achter het vlak van uw lichaam bevindt; je voelt een rek aan de voorkant van je rechterschouder. Houd deze positie 30 seconden vast en herhaal dan aan de andere kant. Deze stretch helpt voorkomen dat de afgeronde houding lange uren op kantoor werkt.