Beoordelingen

Waarom stretchen goed aanvoelt


Stretchen is een van de meest voorkomende fitnessactiviteiten. Veel mensen strekken zich uit in de sportschool en allerlei soorten atleten strekken zich uit op het speelveld of de baan. Je kunt gewoon uitrekken als je 's ochtends uit bed komt of als je een pauze neemt op het werk. Er is een consensus dat stretchen goed aanvoelt, maar niet iedereen kan zeggen waarom. Stretchen heeft zowel fysieke als mentale voordelen.

Verhoogde flexibiliteit

Rekken, vooral wanneer mensen ouder worden, helpt de flexibiliteit te vergroten - uw gewrichten door een volledig bewegingsbereik te bewegen. Dat op zijn beurt verlicht spierpijn en stijfheid en kan je fysieke prestaties verbeteren, of je nu aan het sporten bent of gewoon ergens naartoe loopt. Vanuit medisch oogpunt breekt uitrekken zich af wat bekend staat als chemische kruisbruggen. Deze zijn gemaakt van twee eiwitten die spanning in de spier veroorzaken. Het strekken van de spier tot het einde van zijn bewegingsbereik breekt die kruisbruggen en vermindert de spanning.

Verhoogde bloedtoevoer

Spieren die inactief zijn, vooral die in de benen, hebben minder bloedtoevoer dan spieren in andere delen van het lichaam. Als de bloedsomloop tot een spier daalt, hopen afvalproducten zich erop op te hopen. Door te strekken, comprimeer je de spier en verhoog je de bloeddruk in aderen die afvalproducten verwijderen. Vers bloed komt in de spier en brengt eiwitten en andere voedingsstoffen met zich mee. Het algemene effect is een groter gevoel van welzijn.

Geestelijke voordelen

Stretching is een manier om stress en angst te verlichten. Langzaam, gericht strekken kan ook uw bloeddruk en ademhalingssnelheid verlagen, volgens de "Berkeley Wellness Letter" van de University of California. Het is ook een inherent onderdeel van diepe spierontspanning waarbij je verschillende spieren op hun beurt uitrekt en vervolgens ontspant. Dat helpt spanningen uit je lichaam te verminderen en je hersenen te kalmeren. Je kunt je gezicht, nek, schouders, borst, armen, benen, polsen en handen bewerken. Rek voor elk gebied een paar seconden uit, ontspan en herhaal nog een paar keer. De Britse National Health Service beveelt aan dat u rustig ligt na de rekoefeningen en uw ogen gesloten houdt. Als u zich op uw gemak voelt, strek dan uw hele lichaam en sta langzaam op

Andere voordelen

Stretchen zorgt ervoor dat je je op veel andere manieren goed voelt naast fysieke en mentale ontspanning. Sommige worden snel duidelijk; anderen hebben effecten op lange afstand. Rekken kan u helpen om u meer bewust te worden van uw hele lichaam - in wezen is het een mechanisme voor u om beter naar uw lichaam te luisteren en de nodige stappen te nemen om uw conditie te verbeteren. Rekken kan spierpijn en spierspanning verminderen en de kans op letsel aan spieren, gewrichten en pezen verminderen. Het kan je houding verbeteren, en het kan ook ernstige menstruatiepijn bij vrouwen verlichten, volgens het Saint Vincent Health System.

Middelen