Beoordelingen

Rekmachines voor hamstrings

Rekmachines voor hamstrings


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je hamstrings zijn de grote spiergroep aan de achterkant van je dijbeen die vaak gewond raken door inactiviteit of overmatig gebruik. Als je een zittend leven leidt of lange uren in een bureaustoel zit, kunnen je hamstrings kort en strak worden; omgekeerd spannen atleten hun hamstrings vaak op om ze te hard te duwen. Bepaalde fitnessapparaten strekken en werken je hamstrings door de rest van je lichaam in één positie te vergrendelen terwijl je je been buigt tegen verzwaarde weerstand, ze sterk en flexibel houden en je kans op blessures verlagen.

De Hamstrings

Je hamstrings zijn de spiergroep die zich langs de achterkant van je dij uitstrekt van je knie tot je bekken. De drie primaire spieren van de hamstrings zijn de semitendinosus, de semimembranosus en de biceps femoris. Deze spiergroep is verantwoordelijk voor knie- en heupflexie en is belangrijk voor fysieke activiteiten zoals wandelen, rennen, springen of hurken. Er zijn veel merken en soorten hamstring-strekmachines, maar de meeste kunnen worden geclassificeerd als zittend of gevoelig.

Zittende hamstringmachine

Een zittende hamstring-machine fixeert uw lichaam rechtop op een stoel of bank met een gevoerde steunrol over uw dijen om ze onbeweeglijk te houden en een verstelbare gevoerde hendel tegen de achterkant van uw kuiten. Deze hefboom is in het algemeen bevestigd aan verzwaarde platen via een poeliesysteem. Nadat je de hendel hebt aangepast aan de lengte van je benen en het gewenste gewicht hebt gekozen, buig je je knieën tegen de gewogen weerstand, trek je je hamstringspieren aan en laat je ze vervolgens los om het bewegingsbereik te voltooien.

Gevoelige hamstringmachine

Een andere populaire variant is de buikligmachine, waarbij je op je buik op een bank gaat liggen en je enkels onder een opgevulde hendel plaatst die aan een stapel verzwaarde platen is bevestigd. Nadat u de draaias van de machine op de lengte van uw benen hebt uitgelijnd en de handgrepen onder de bank hebt gepakt om uw handen te immobiliseren en uw romp te stabiliseren, buigt u uw benen tegen de hendel en trekt u uw hamstrings samen tegen de weerstand van de gestapelde gewichten. Dit is een soortgelijke oefening als de zittende machine, met een kleine hoeveelheid extra weerstand door de zwaartekracht.

Andere opties

Andere uitrustingsopties voor het strekken van de hamstrings waarbij geen dure machines zijn betrokken, zijn onder andere zittende strekoefeningen met weerstandsbanden, strekoefeningen in lichaamshoogte met schuimrollen, kettlebellreinigingen en schommels en barbell squats. Bovendien zijn verschillende basis samengestelde lichaamsgewichtoefeningen zoals squats, lunges, sprints, stepaerobics, rotsklimmen en springtouwen allemaal uitstekende manieren om je hamstrings te versterken en te strekken terwijl je ook de belangrijkste spiergroepen werkt die op deze spieren reageren.