Info

Bokstraining van 1 uur


Zelfs als je maar één uur per dag vrij hebt, is het mogelijk om je vaardigheden als bokser te ontwikkelen. Met een lange lijst met oefeningen en oefeningen tot uw beschikking, kunt u uw urenlange training aanpassen om u te concentreren op wat u uit de sport wilt halen. Of, voor variatie, probeer een ander soort urenlange training enkele dagen per week.

Basics

De meeste bokstrainingen moeten een aantal basisoefeningen bevatten, maar als je je strikt daarop wilt concentreren, kun je gemakkelijk een uur vullen. Begin uw training met een opwarmperiode van 10 minuten met strekken en touwtjespringen. Leer je techniek te ontwikkelen door middel van drie, drie minuten durende rondes met een minuut pauzes van schaduwboksen voor een spiegel. Het werken aan de zware tas neemt een aanzienlijk deel van veel bokstrainingen in beslag, dus streef naar vijf, drie minuten durende rondes met een minuut pauze tussen elk. Breng de rest van de ongeveer 20 minuten door met een trainer of partner die focuswanten draagt.

Cardio

Het is belangrijk voor een bokser om zijn cardio te ontwikkelen om hem uithoudingsvermogen laat in een gevecht te helpen. Het is mogelijk om een ​​aantal cardio-oefeningen in je urenlange training te persen om je uithoudingsvermogen te helpen opbouwen. Na vijf minuten strekken, spring je 15 minuten lang en ren je vervolgens 20 minuten naar buiten of op een loopband. Besteed het resterende derde deel van de training aan schaduwboksen; Door dit na het hardlopen te doen, kun je simuleren wat je laat in een gevecht voelt wanneer je benen moe zijn.

Gewicht training

Boxers nemen doorgaans wat gewichtstraining op in hun dagelijkse trainingen of concentreren zich op gewichten gedurende één of twee trainingen per week. Na vijf minuten strekken en 10 minuten springtouw om op te warmen, probeer je drie rondjes schaduwboksen terwijl je 3-pond halters vasthoudt. Breng de duur van het uur door met elke combinatie van halterkrullen, tricepsdips, bankdrukken en plyometrics. Lichaamsgewichtoefeningen, zoals pushups, crunches en planken, zijn ook effectief.

Sparring

Als je jezelf wilt ontwikkelen als een bokser met de hoop op een wedstrijd, neem dan minimaal één keer per week sparringoefeningen op in je training. Besteed op sparringdagen vijf minuten aan stretchen en 10 minuten aan springtouw om op te warmen. Shadowboxing voor drie rondes van drie minuten zal je helpen je voor te bereiden om in de ring te stappen. Als je een beginner bent, is drie rondes van licht sparren meer dan genoeg; naarmate je meer gewend raakt aan de oefening, richt je op vijf rondes. Na het sparren kan een paar minuten praten met een trainer je helpen te leren wat je moet ontwikkelen.

Middelen