Beoordelingen

Zal stretchen stijve spieren helpen bij oudere mensen?


Verlies van spiermassa en elasticiteit naarmate u ouder wordt, kan leiden tot pijnlijke spierstijfheid. Wanneer uw spieren stijf en strak aanvoelen, kan dit uw vermogen om te genieten van een volledig bewegingsbereik en normale dagelijkse activiteiten belemmeren. Rekoefeningen kunnen u helpen spierstijfheid te verminderen of te elimineren en bieden ook vele andere voordelen.

Voordelen van rekoefeningen

De American Council on Exercise vermeldt 10 redenen om rekoefeningen uit te voeren en het verminderen van de stijfheid staat bovenaan de lijst. Maar dat is niet de enige reden waarom u rekoefeningen in uw fitnessregime moet opnemen naarmate u ouder wordt. Rekoefeningen kunnen u helpen een goed bewegingsbereik en evenwicht te behouden. Beide voordelen helpen de houding te verbeteren en kunnen het risico op vallen verminderen. Stijve spieren door gebrek aan gebruik of gebrek aan rekoefeningen na een training kunnen worden verholpen door elke dag eenvoudige rekoefeningen uit te voeren. Zelfs 10 minuten per dag kan u helpen de spierelasticiteit en flexibiliteit te vergroten.

Uitrekken vóór en na de oefening

Strekken voor en na een training is essentieel als u spierstijfheid en letsel wilt voorkomen naarmate u ouder wordt. Zorg ervoor dat je je spieren opwarmt voordat je je rekoefening vóór de training doet. Loop of beweeg 10 tot 15 minuten voordat u gaat strekken om ervoor te zorgen dat uw spieren voldoende zijn opgewarmd zodat ze niet worden getrokken of gewond raken tijdens het strekken. Nadat u klaar bent met uw oefening, of u nu wandelt, zwemt of stoelgebaseerde oefeningen doet, kunt u 10 minuten strekken om stijfheid na de training te voorkomen.

Spieruitrekkende oefeningen

Tai Chi en yoga zijn twee soorten oefeningen die je kunnen helpen spierstijfheid te voorkomen of te verlichten. Om de voordelen van deze oefeningen te vergroten, neem je een klas met vrienden voor een sociaal element. U kunt ook beide vormen van oefening thuis uitvoeren door een trainings-dvd te volgen. Bovendien kunt u eenvoudige rekoefeningen uitvoeren aan het begin of einde van de dag, of wanneer u wilt werken aan het verlichten van stijfheid en het vergroten van de flexibiliteit. Ga achter een stoel staan ​​en houd je evenwicht vast terwijl je een been 3 tot 4 centimeter van de vloer optilt. Teken cirkels in de lucht met je voet acht keer in een richting en wissel vervolgens nog eens acht keer van richting. Voer deze rek aan beide kanten uit voordat je verder gaat naar armcirkels. Ga met je voeten op heupbreedte uit elkaar staan ​​en hef je armen aan de zijkanten op tot ze op dezelfde hoogte zijn als je schouders. Beweeg je armen naar voren om kleine cirkels te maken, waardoor de cirkels uiteindelijk groter worden. Herhaal de oefening terwijl je cirkels achteruit maakt. Doe 20 cirkels naar voren en 20 naar achteren.

Andere Overwegingen

Raadpleeg uw arts voordat u begint met een strekroutine. Evenzo, als spierpijn of stijfheid aanhoudt, zelfs met consistent strekken, werk dan samen met uw arts om de redenen te achterhalen. Naast stretchen, kunnen krachttraining en cardiovasculaire oefeningen u helpen spierkracht en flexibiliteit te verhogen, samen met het verbeteren van uw energie en uithoudingsvermogen. Geen enkel type oefening is een magische kogelbehandeling, maar wanneer ze samen worden gebruikt, kunnen ze u helpen een goede fysieke conditie te behouden naarmate u ouder wordt.