Beoordelingen

Hoe een sterkere kin te krijgen in het boksen

Hoe een sterkere kin te krijgen in het boksen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Praten over je kin in boksen verwijst eigenlijk niet naar je kin, maar naar je nekspieren. Wanneer je tegenstander een prik op je gezicht neemt, wordt er gezegd dat je een goede of sterke kin hebt als je de klap aankan zonder naar beneden te tellen. Door zo'n klap worden geslagen, wordt beschreven dat hij geen kin heeft, ook wel een glazen pot genoemd. Het versterken van je nekspieren helpt je een sterkere kin te krijgen, zodat je je eigen kunt houden in de ring.

Stap 1

Voer isometrische oefeningen uit om uw neksterkte te verbeteren. Isometrische gegevens gebruiken uw lichaamsgewicht om een ​​kracht tegen te gaan zonder uw lichaam daadwerkelijk te verplaatsen. Plaats de palm van je hand op je voorhoofd. Oefen druk uit op je hoofd met je hand. Druk met uw hoofd en nek tegen uw hand zonder uw hoofd naar voren te bewegen. Herhaal de oefening aan elke kant van je hoofd om ook je laterale neksterkte te verbeteren.

Stap 2

Houd een tennisbal onder je kin. Door je nekspieren te gebruiken om de bal op zijn plaats te houden, krijg je een sterkere kin voor boksen. Complete bokszakboren terwijl de bal onder je kin wordt opgeborgen om jezelf nog meer uit te dagen.

Stap 3

Voer aangepaste bruggen uit die zijn ontworpen om de kin van boksers te versterken. In plaats van te balanceren op je armen, gebruikt een bokserbrug zowel je hoofd als je onderlichaam. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de vloer. Hef je slurf van de grond. Houd uw achterhoofd op de grond en laat uw gewicht op uw hoofd vallen. Gebruik uw armen voor ondersteuning indien nodig wanneer u in de brugpositie komt, vouw vervolgens uw armen over uw borst. Werk je weg tot 10 herhalingen.

Stap 4

Gebruik losse gewichten om een ​​sterkere kin te krijgen. Rijg een gewicht op het kettinggedeelte van een nekriem. Begin met slechts een paar pond om letsel te voorkomen als u nog nooit met een nekriem hebt gewerkt. Drapeer het gevoerde gedeelte van de nekriem over uw hoofd zodat het gewicht rond uw taille hangt. Hurk neer met gebogen knieën, hoofd naar beneden en rug recht. Til uw hoofd op met uw nekspieren. Houd drie tellen vast en breng je nek weer naar beneden. Voer een set van 10 herhalingen uit.