Beoordelingen

Verbrandt zonnebaden calorieën?


Als je op het perfecte strandfeest hoopt, lijkt werken aan je kleurtje terwijl je calorieën verbrandt de perfecte oplossing. Terwijl elke activiteit - zelfs slapen - wat calorieën verbrandt, verbrand je niet genoeg calorieën om te zonnebaden om gewicht te verliezen, en de gezondheidsgevaren van in de zon liggen kan dit een slechte strategie voor gewichtsverlies en langdurige gezondheid maken.

Zonnebaden en calorieën

Het aantal calorieën dat u verbrandt, is afhankelijk van uw leeftijd, lichaamsmassa en algehele gezondheid, evenals uw activiteitsniveau in de zon. Als je in de zon loopt of zwemt in plaats van gewoon in de zon te liggen, verbrand je meer calorieën. Maar gewoon rondslingeren verbrandt niet veel calorieën. Als je bijvoorbeeld 30 minuten leest en zonnebaadt, verbrand je ongeveer 34 calorieën als je 125 pond weegt en ongeveer 50 calorieën als je 185 pond weegt, volgens Harvard Health Publications.

Zweten

Je denkt misschien dat zweten tijdens het zonnebaden je zal helpen wat extra calorieën te verbranden, maar zweten gaat gepaard met het verbranden van meer calorieën, niet de oorzaak van het verbranden van calorieën. Als u bijvoorbeeld gaat hardlopen en begint te zweten, betekent dit meestal dat u een intensievere training krijgt. Maar zweten is het resultaat van deze training, niet de oorzaak, dus zweten tijdens het zonnebaden betekent niet dat je meer calorieën verbrandt.

Risico's van zonnebaden

Naast het verbranden van weinig calorieën, brengt zonnebaden ernstige gezondheidsrisico's met zich mee, zoals vroegtijdige veroudering en het ontwikkelen van huidkanker. Overmatig zonnebaden kan ook leiden tot orgaanschade en oogletsel. Het heeft geen voordelen voor de gezondheid om langdurig in de zon te liggen. U kunt vitamine D van de zon krijgen door korte tijd naar buiten te gaan, maar gewoon in de zon liggen zal uw gezondheid niet verbeteren.

Buiten calorieën verbranden

Als je een beetje zon wilt krijgen, is het beter om zonnebrandcrème te dragen en een buitenactiviteit te doen die je zal helpen calorieën te verbranden. Strandvolleybal, zwemmen in de oceaan of een zwembad, fietsen, hardlopen met uw hond of tennissen zijn allemaal veel effectievere manieren om calorieën te verbranden en u hoeft geen uren in de zon te bakken.