Beoordelingen

Helpt Overmatig Zweten Overmatig Natrium?


Natrium is een mineraal dat uw lichaam nodig heeft om normaal te functioneren. Het wordt gebruikt als natriumchloride of zout en is betrokken bij spiercontracties, evenals de regulering van het bloedvolume en de bloeddruk. Tijdens de oefening wordt zout gemetaboliseerd en gebruikt om uw spieren op optimale niveaus te laten functioneren. Overmatig zout dat wordt verbruikt, wordt niet door zweten gespoeld, het wordt door de nieren verdreven.

Aanbevolen dagelijkse inname

Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services beveelt aan om ongeveer 1500 tot 2300 milligram zout per dag te consumeren. Overmatige natriuminname komt veel voor in het westerse dieet vanwege de verhoogde consumptie van bewerkte voedingsmiddelen.

Nierfunctie

Uw nieren zijn verantwoordelijk voor de regulatie van elektrolyten en bloeddruk. Hun belangrijkste functie is het filteren van afval uit de bloedbaan. Overtollige vitamines en mineralen worden uit de bloedbaan verwijderd en via de urine uitgescheiden.

Waarom je zweet

Zweet wordt geproduceerd door zweetklieren in de huid die over het lichaam worden verdeeld. Je lichaam gebruikt zweet als middel voor temperatuurregeling. Een deel van je hersenen, bekend als de hypothalamus, is verantwoordelijk voor het bewaken van de temperatuur van je lichaam. Wanneer temperatuurreceptoren in de huid een stijging van de temperatuur melden aan de hypothalamus, reageren uw hersenen door de productie van zweet te initiëren. Wanneer zweet van het huidoppervlak verdampt, produceert het een verkoelend effect.

Samenstelling van zweet

Zweet bestaat grotendeels uit water. In zweet zijn sporen van mineralen, lactaat en ureum aanwezig. Tijdens de oefening absorberen de nieren gefilterde elektrolyten opnieuw en verdelen ze over de werkende spieren. Zweet kan soms zout smaken. Dit wordt veroorzaakt door een verandering in concentratie door uitdroging. Wanneer het lichaam meer water begint op te nemen dan het zweet afgeeft, neemt de verhouding water / mineralen af, wat resulteert in een hogere concentratie mineralen in zweet.

Natriuminname verminderen

Gezondheidsrisico's, zoals hoge bloeddruk, zijn in verband gebracht met overmatig zoutconsumptie. Om uw risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk te verlagen, vermindert u de hoeveelheid voorverpakt en verwerkt voedsel dat u consumeert. Concentreer uw dieet op verse groenten en fruit, volle granen en magere eiwitten.

Middelen