Beoordelingen

Zwemtechniek voor niet-floaters

Zwemtechniek voor niet-floaters


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Drijven, de sleutel tot zwemmen, is voor sommigen moeilijker dan voor anderen. De reden hiervoor ligt meestal bij het comfort van een potentiële zwemmer in het water of de lichaamsdichtheid. Omdat water een nieuwe omgeving is, moet je je aanpassen en opnieuw leren ademen, bewegen en zelfs hoe je denkt en handelt bij het leren van nieuwe vaardigheden zoals drijvend, legt de Navy Swimming en Water Survival Instructor Manual uit. Omdat drijven, of drijfvermogen in water, afhankelijk is van dichtheid, en omdat spieren dichter zijn dan vet, moeten atleten met heel weinig lichaamsvet misschien harder werken om in het water te blijven drijven, volgens "Scientific American".

Spier versus vet

De dichtheid wordt bepaald door gecombineerd volume en massa, en elk object met een dichtheid groter dan water (zoals spieren) zal zinken, terwijl een object met een dichtheid minder dan die van water (zoals vet) zal drijven.

Hoewel dit niet betekent dat een persoon met weinig lichaamsvet niet kan drijven, zou het kunnen betekenen dat zweven een grotere uitdaging kan zijn. Gewoonlijk zal de juiste balans tussen ademhaling en momentum in het water helpen deze uitdaging aan te gaan.

Haal gewoon adem

Ademen is de sleutel tot zweven. Longen gevuld met lucht helpen bij drijfvermogen. De volgende keer dat u zich in het zwembad bevindt, drijvend op uw rug, blaast u langzaam lucht uit uw longen. Je zult merken dat je borst in het water begint te zinken, maar haal diep adem en je gaat weer recht omhoog. Je longen, wanneer gevuld met lucht, helpen je drijven, maar omdat het onmogelijk is om je adem voor altijd in te houden, moet je kalm blijven, langzaam ademen en diep ademhalen.

Als je op je voorkant zweeft, til je gewoon je hoofd op, trap een beetje indien nodig om je gezicht uit het water te halen en haal diep adem. Adem uit in het water voordat je je hoofd optilt, zodat terwijl je gezicht uit het water is, je alleen maar inademt.

Stuwkracht

Het momentum dat u tijdens het zwemmen krijgt, houdt u aan de oppervlakte van het water en kan worden gebruikt bij het drijven. Als je de neiging hebt om te zinken in plaats van te drijven, probeer dan een beetje te schoppen om waterpas te komen in het water, en je zult merken dat zelfs wanneer je stopt met schoppen, je door blijft gaan op het wateroppervlak. Wanneer je begint te zinken, schop je nog een beetje.

Je kunt ook proberen scullend of je handen van links naar rechts in het water te bewegen. Houd uw armen lichtjes weg van uw lichaam en beweeg uw onderarmen en handen lichtjes heen en weer in een ontspannen "zwaaiende" beweging, net zoals u zou doen bij het betreden van water. Dit zorgt ervoor dat je een beetje in het water beweegt, wat je helpt af te vlakken om je lichaam aan de oppervlakte van het water te houden zodat je kunt ademen als dat nodig is.

Comfort

Lichaamsbouw kan een invloed hebben op het vermogen om te drijven, maar ook ervaringen uit het verleden en hoe u over het water denkt. De Navy Swimming and Water Survival Instructor Manual legt uit dat sommige mensen opgroeien met leren om het water te vermijden, waardoor het leren van watervaardigheden moeilijker is dan voor studenten die zijn aangemoedigd om te zwemmen en deel te nemen aan watersporten.

Mensen die hebben geleerd hoe te zwemmen zonder zich eerst echt comfortabel in het water te voelen, hebben het vaak moeilijk om te drijven omdat ze het moeilijk vinden om te ontspannen. Als dit voor u het geval is, neem dan de tijd om te oefenen met zweven. Begin eerst in ondiep water, niet dieper dan je middel. Oefen drijvend op je voor- en achterkant en haal zo nodig langzaam en diep adem.

Omdat je in ondiep water bent en kan staan, sta jezelf toe te zinken en dan een beetje te trappen of te bukken om terug naar de oppervlakte te komen. Dit is vooral belangrijk als je de neiging hebt om te zinken vanwege laag lichaamsvet. Veel mensen merken dat ze net onder het wateroppervlak kunnen drijven en gewoon moeten schoppen of scollen om waterpas te komen en te ademen. Het is belangrijk voor u om te voelen dat u uw lichaam in het water controleert, het water heeft u niet onder controle.

Als je deze oefening moeilijk vindt, probeer het dan terwijl je eerst aan de muur vasthoudt. Terwijl je je comfortabeler voelt, laat je de muur los en ga je geleidelijk (indien nodig over een periode van dagen of weken) van ondiep water naar dieper water.