Info

Wat zijn de voordelen van aerobics voor kickboksen?

Wat zijn de voordelen van aerobics voor kickboksen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kickboksen aerobics neemt kick- en ponsoefeningen en zet ze op muziek om een ​​snelle, hoge intensiteitsklasse te creëren die calorieën verbrandt en cardiovasculaire fitheid opbouwt. De lessen worden aangeboden in gezondheidsclubs en vechtsportstudio's en via dvd's. In tegenstelling tot combat kickboksen, laat de aerobe versie je niet opnemen tegen concurrenten. In plaats daarvan gebruik je de oefeningen om cardiovasculaire fitheid op te bouwen in een zeer intensieve, leuke sfeer. Kickboxing-aerobics biedt tal van voordelen voor lichaam en geest.

Caloriebrand

Kickboksen aerobics verbrandt aanzienlijke calorieën, zolang je je best doet in de klas. "Women's Health" meldt dat een klas maar liefst 500 calorieën per uur kan verbranden. Het verbranden van calorieën kan u helpen uw gewicht te beheersen, of u helpt gewicht te verliezen als u uw inspanningen combineert met een caloriearm, gezond dieet.

Verscheidenheid

Kickboxing-aerobics combineert stoten en trappen in gechoreografeerde combinaties die je geest bezig houden tijdens de training. De tijd kan voorbij vliegen terwijl je deze stappen leert en een workout krijgt. Geschoolde instructeurs kunnen een verscheidenheid aan apparatuur bevatten, zoals springtouwen, tassen, handschoenen en wanten om je betrokken en uitgedaagd te houden. U kunt ook deelnemen aan atletische oefeningen, zoals jacks springen en squat sprongen, tussen aanvallen van stoten en trappen.

Aerobic oefening

Kickboxing-aerobics telt als krachtige cardiovasculaire oefeningen. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan dat u wekelijks minimaal 75 minuten aan krachtige aerobe oefeningen doet om gezond te blijven. Hierdoor verbetert u uw uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen en helpt u uw risico op het ontwikkelen van chronische aandoeningen zoals hartaandoeningen, diabetes type 2, sommige vormen van kanker en obesitas te verminderen.

Drukvermindering

"Women's Health" zegt dat kickboksen een grotere stressverlichter is dan joggen op de loopband. Cardiovasculaire oefening in het algemeen helpt bij het verlichten van stress, maar het slaan en schoppen kan vooral effectief zijn om woede en frustratie te verminderen. MayoClinic.com legt uit dat uw lichaam tijdens lichamelijke activiteit chemicaliën afgeeft waardoor u zich meer ontspannen kunt voelen.

Kracht en Core

Ponsen en schoppen bouwt coördinatie en kracht op in de spieren van je armen en benen. De meeste kickboksbewegingen vereisen activering van de kern - de spieren van de buik, rug en heupen. Een sterke kern verbetert de balans en stabiliteit in de sport en in het dagelijks leven. Als je aan je kern werkt en een gezond, caloriebeperkt dieet volgt, kun je een platte, gedefinieerde buik creëren.

Zelfverdediging

De bewegingen in kickboksen aerobics komen voort uit de strijdlustige vechtkunst discipline van kickboksen. Hoewel veel kickboks-aerobe lessen je niet voorbereiden op een ongewenste confrontatie in een donker steegje, richten anderen zich wel op het aanleren van waardevolle zelfverdedigingsvaardigheden. Als dit voordeel belangrijk voor je is, zoek dan naar klassen die zelfverdedigingstechnieken aanleren en die tijdens de les tassen en wanten gebruiken. Zonder een doel kun je de afstand niet goed inschatten of leren hoe je effectief stoten en trappen kunt landen.

Overwegingen

Kickboxing aerobics is niet voor iedereen weggelegd. Het is een high-impact activiteit die een fit lichaam en gezonde gewrichten vereist. Veel klassen vragen om snel springen en bewegen. Ken je fitnessniveau en praat vóór de les met de instructeur om te controleren of dit geschikt is voor jou. Als je gezondheidsproblemen hebt, raadpleeg dan je arts voordat je met de lessen begint.