Beoordelingen

Zwemoefeningen voor softbal werpers


Softbal werpers gebruiken hun hele lichaam, maar vooral hun schouders, om een ​​nauwkeurige worp af te leveren. Regelmatig rekken helpt de rotatormanchet flexibel te houden, terwijl versterkingsoefeningen de werpkracht vergroten. De schoudertraining van een werper hoeft echter niet beperkt te blijven tot het softbalveld. Zwemmen en op water gebaseerde oefeningen zijn ook goed voor het ontwikkelen van de kracht van een werper.

Ondergedompelde schouderoefeningen

Het uitvoeren van je normale schouderroutine, inclusief Jobes-oefeningen, in het water kan je schouders helpen versterken. Door je schouder onder het oppervlak van het zwembad te dompelen, verhoog je de weerstand terwijl je door de rotaties en windmolenactie van een veld beweegt. De krachttrainer van New York Yankees, Dana Cavalea, stelt voor om de uitdaging van oefeningen op waterbasis uit te breiden door een paar herhalingen van elke oefening te doen of ze uit te voeren met je vingers wijd open gespreid.

Ronden zwemmen

Zwemmen ronden is een ideale oefening voor softbal werpers, omdat het je hele lichaam versterkt. Freestyle, rugslag en vlinder hebben allemaal een volledige rotatie van de schouder die vergelijkbaar is met een softbalveld. Schoolslag maakt niet gebruik van dezelfde rotatiebeweging van de armen, maar het versterkt de borst en benen die u kunnen helpen u kracht te geven voor uw pitching.

Onderlichaamstraining

Softbal werpers vertrouwen op hun benen en hun armen om een ​​nauwkeurige worp af te leveren. Zwemoefeningen om de kracht in de onderbenen te vergroten zijn onder meer kickboren, squats en lunges. Voer schopoefeningen uit door een schopbord of ander flotatieapparaat voor je te houden met uitgestrekte armen. Duw jezelf over het zwembad met behulp van een fladderende, dolfijn- of kikkerschop. Doe squats en lunges in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Vergroot de moeilijkheidsgraad van deze oefeningen door op een schopbord te staan. U zult beenstabiliteit ontwikkelen terwijl u werkt om het schopbord op de vloer van het zwembad te houden

Schouder bescherming

Zwemoefeningen kunnen helpen om softbal-werpers te herstellen van schouderblessures en ze te laten strekken en versterken met een lager risico op blessures. Water buffert de gewrichten en biedt een zekere mate van bescherming. Een uitgave uit april 2000 van het "Journal of Orthopedic and Sports Physical Therapy" meldt dat bij het vergelijken van oefeningen op waterbasis met droge stukken land, de oefeningen op waterbasis een lagere activering van de spieren van de rotatormanchet veroorzaakten. Lagere activering kan zich vertalen in minder stress in de schoudergewrichten en een groter bewegingsbereik.