Beoordelingen

Zwemmen versus elliptisch

Zwemmen versus elliptisch


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zowel zwemmen als een elliptische machine laten je hart sneller kloppen en helpen je lichaam calorieën te verbranden en spiermassa op te bouwen. Volgens een studie gepubliceerd in "Circulation" verminderen cardiovasculaire oefeningen het risico op diabetes type 2, darmkanker en hypertensie. Hoewel zowel zwemmen als elliptische oefeningen goed zijn voor uw gezondheid, hebben ze duidelijke verschillen.

Zwemmen Basics

Zwemmen is een vrijwel niet-aërobe sport die alle belangrijke spiergroepen traint, inclusief de rug, schouders, buik, heupen, benen en bilspieren. Water biedt 12 keer meer weerstand op het lichaam dan lucht - dus het maakt niet uit welke kant je op beweegt, je spieren aanspannen. Zwemmen biedt plaats aan sporters van alle niveaus, leeftijden en maten, zelfs degenen die herstellen van blessures.

Elliptische basics

Een elliptische machine biedt ook een cardiovasculaire training in een omgeving met weinig impact. Vanwege de vloeiende beweging van de pedalen legt de elliptische trainer weinig spanning op je heupen, rug en knieën. Wanneer u vooruit trapt, zijn de belangrijkste spiergroepen uw quadriceps, maar met de elliptische trainer kunt u ook achteruit trappen, waardoor uw hamstring- en kuitspieren worden ingeschakeld. Veel elliptische machines zijn uitgerust met beweegbare armhendels, waarmee u een volledige lichaamstraining kunt krijgen.

Fysieke vergelijking

Voor een persoon van 150 pond verbrandt een uur in het zwembad ronden in een gematigd tempo 414 calorieën. Diezelfde persoon zou 774 calorieën per uur op een elliptische trainer verbranden. Volgens "The Washington Post", terwijl beide sporten je voorzien van een cardiovasculaire training, verbetert alleen de elliptische je botsterkte en bestrijdt osteoporose. Dit komt omdat de elliptische trainer een gewichtdragende activiteit is terwijl zwemmen dat niet is; wanneer je in een zwembad bent, zweeft je lichaam, waardoor het gewichtdragende aspect verdwijnt.

Leercurve

Als het gaat om complete beginners, is de elliptische trainer misschien de beste keuze, vooral als je tijd hebt. Beginnende zwemmers moeten lessen nemen om de juiste vorm en techniek te leren. Het leren van de slagen en het correct ademen kan voor sommige nieuwe zwemmers overweldigend zijn. Volgens het tijdschrift "Shape" is het voor het eerst een elliptische trainer om op te stappen en de weerstand en helling aan te passen aan je vaardigheden. Als je voor beide sporten nieuw bent, begin dan langzaam en bouw je uithoudingsvermogen op in de loop van de tijd.