Beoordelingen

Zwitserse bal versus bank

Zwitserse bal versus bank


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Zwitserse bal lijkt misschien op een opgeblazen strandbal, maar het is echt een geavanceerd trainingsinstrument. Je kunt het gebruiken om je kern - de spieren van je buik, rug en heupen - onafhankelijk te trainen, of om deze spieren acuter te activeren terwijl je oefeningen doet die vooral gericht zijn op andere delen van je lichaam. Het gebruik van een Zwitserse bal versus een klassieke gewichtsbank kan een nieuwe dimensie aan uw training bieden; maar het is niet voor iedereen geschikt.

Abdominale activering

Liggend op een Zwitserse bal om bewegingen zoals dumbbell flyes en pullovers uit te voeren, dwingt je transversale buik, een diepe buikspier, om meer te activeren dan deze bewegingen te doen vanaf een gewichtsbank. Je kunt ook op een Zwitserse bal zitten om halterkrullen, schouderpersen en tricepsextensies te doen om meer actie van de buikspieren te krijgen dan wanneer je op een gewichtsbank met een rug zit. Omdat het oppervlak van de bal onstabiel is, moet meer van je lichaam worden geactiveerd om te voorkomen dat je omvalt.

Gemak

Als u thuis traint, kan een Zwitserse bal handiger zijn dan een gewichtsbank. De ballen kosten minder en zijn gemakkelijker te verplaatsen en op te slaan. Je kunt de Zwitserse bal zelfs als bureaustoel gebruiken als je er niet op ligt om borstpersen of schedelbrekers uit te voeren.

Gewichtsbeperkingen

Als u zeer zware gewichten opheft, is een gewichtsbank een betere optie. Een Zwitserse bal is duurzaam, maar kan barsten onder de kracht van honderden ponden. Halterbanken zijn beter in staat om uw lichaam te ondersteunen tijdens borstpersen op de borst of 50-pond halterkrullen.

Beginners

Dankzij het stabiele oppervlak van een gewichtsbank kunnen beginners de juiste vorm leren. Beginners kunnen de kernsterkte missen die nodig is om op de bal te balanceren en kunnen een schadelijke val oplopen. Zelfs als ze erin slagen te balanceren, kunnen ze zoveel tijd besteden aan het focussen op kernactivering dat de positie van de rest van het lichaam in gevaar wordt gebracht - wat mogelijk letsel kan veroorzaken.Opmerkingen:

 1. Burgtun

  Wat een opmerkelijke zin

 2. Lonell

  Heel erg bedankt, gewoon iets met opmerkingen op de blog, het is me gelukt om de derde keer te schrijven (

 3. Kezahn

  Oké, dit briljante idee moet met opzet zijn

 4. Okhmhaka

  Het spijt me, maar het komt niet op mijn pad. Zijn er andere varianten?

 5. Tosho

  Mee eens, een zeer nuttige zin

 6. Bradyn

  Ik bedoel, je hebt geen gelijk. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM, we praten.Schrijf een bericht