Beoordelingen

Symptomen van Anaërobe hardlopen

Symptomen van Anaërobe hardlopen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Anaërobe oefening, in tegenstelling tot aërobe oefening, gebruikt geen zuurstofuitwisseling tijdens oefening. Hierdoor zijn anaërobe oefeningen afhankelijk van korte uitbarstingen van energie zoals baantjes trekken, sprinten of gewichtheffen. Hardlopers, met name hardlopers, hebben last van anaërobe symptomen en dit kan een negatieve invloed hebben op hun loop. Het kennen van de symptomen van anaëroob hardlopen kan burn-out en letsel voorkomen en zal uw loopervaring verbeteren.

Brandende en tintelende spieren

Zodra het lichaam energie uit de spieren verbruikt tijdens anaëroob rennen, begint het melkzuur op te bouwen. Wanneer je spieren beginnen te branden en tintelingen krijgen, is dat een teken dat je je anaërobe drempel hebt bereikt en je spieren geen melkzuur meer kunnen vasthouden. Volgens Stephen M. Roth van de Universiteit van Maryland moedigt dit symptoom je aan om te stoppen of te vertragen zodat de melkzuuropbouw kan verdwijnen. Afhankelijk van uw fitnessniveau kan het melkzuurniveau binnen enkele minuten oplopen.

Spierpijn

De opbouw van melkzuur fungeert als een voorbode en waarschuwt u voor de behoefte van het lichaam om te vertragen. Als u dit niet doet, neemt het kalium- en waterstofgehalte toe, een chemische combinatie die spiercontracties beïnvloedt en spiervermoeidheid tot gevolg heeft, legt Jason R. Karp, Ph.D. in het oktobernummer van het tijdschrift "Running Times". Karp stelt voor om spiervermoeidheid te bestrijden door de tijd die je rent langzaam te verlengen zodra je je anaërobe drempel hebt bereikt.

Moeilijkheden met spreken

Tijdens anaëroob rennen, zoals bij elke anaërobe oefening, zal het lichaam geen zuurstof gebruiken, maar zal het nog steeds koolstofdioxide uitstoten, afhankelijk van zijn spieren voor korte-termijn energie. Dit veroorzaakt kortademigheid als gevolg van een proces dat melkzuurgisting wordt genoemd. Melkzuurfermentatie is een bijproduct van adenosinetrifosfaat (ATP), dat het lichaam tijdens aerobe oefeningen kan verwijderen. Maar tijdens anaërobe oefeningen bouwt ATP op, niet in staat om uit de bloedbaan te verdwijnen. Als u kortademigheid ervaart, vertraag dan uw tempo.

Afnemende symptomen van Anaërobe hardlopen met tempo-runs

Een effectieve trainingsmethode om je anaërobe drempel te verhogen, zegt John Hanc van "Runners World", is het tempo lopen. Tempo-runs zijn afhankelijk van afwisselende periodes van aerobe en anaërobe hardlopen, in toenemende intensiteiten, om de loper voorbij zijn huidige anaërobe comfortzone te duwen. Hoewel meestal uitgevoerd door hardlopers die de algehele tijd proberen te verkorten, zijn tempo-runs een effectieve trainingsmethode voor iedereen die wat sneller wil hardlopen. Tempo-runs zijn afhankelijk van uw beginnende fitnessniveau en bouwen elke week intensiteit in.

Middelen