Beoordelingen

Wat leert Taekwondo?

Wat leert Taekwondo?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Taekwondo is een 5000 jaar oude Koreaanse krijgskunst en een Olympische sport. Het is een fysieke en mentale oefening die beoefenaars de 'juiste' manieren leert om de vuisten of 'kwon' en voeten of 'tae' te gebruiken. Taekwondo leert je jezelf te verdedigen en de vrede te bewaren, legt de World Taekwondo Federation uit. Door krachtige oefening leert taekwondo ook fysieke fitheid en inspireert zelfvertrouwen, focus en verantwoordelijkheid.

Fysiek

In taekwondo leer je handblokken, stoten en schoppen. De blokken bevatten variaties in rijs, meshand en palm. Onder de verschillende ponstechnieken zijn jabs, omgekeerde ponsen, bovenste sneden, haakponsen en rugvuisten. De basisschoppen zijn voor, achter en zijschop; naarmate je vordert, leer je roundhouse, hook, spinning hook en halve maan kick. Geavanceerde versies van blokken, stoten en trappen komen met hogere riemniveaus en jarenlange studie. Taekwondo-lessen omvatten ook meerdere houdingen, waaronder voorstand, vechthouding, paardenhouding en loophouding.

Poomsaes

Poomsaes zijn combinaties van trappen, stoten en blokken gedaan in een gecoördineerde beweging tegen een denkbeeldige tegenstander. Ze lijken veel op een dans en leren bepaalde defensieve en aanvallende acties om automatisch te zijn. De poomsaes worden steeds complexer naarmate je hoger in de rangorde komt. Ademhalingscontrole en mentale focus zijn elementen die ook in de poomsaes worden onderwezen.

Sparring

In uw taekwondo-training neemt u deel aan een-staps, twee-staps, drie-staps en gratis sparren. De step sparring is een vorm van training door taekwondo studenten die gericht is op het perfectioneren van de fysieke vaardigheden van de krijgskunst. Free sparring neemt het op tegen een of meer tegenstanders in een niet-gechoreografeerde strijd. Dit leert je de trap-, stoot- en blokkeervaardigheden toe te passen in een echte vechtsituatie. Beschermende kleding wordt meestal gedragen tijdens het sparren om u tegen letsel te beschermen. Sparring is een integraal onderdeel van het leren van zelfdichtende technieken om de kracht en vaardigheden van een aanvaller te gebruiken om jezelf te verdedigen.

Breken

Breken is een ander belangrijk onderdeel van het taekwondo-curriculum. Op elk riemniveau leer je kracht uit te oefenen door middel van specifieke trappen en stoten om planken, stenen of andere materialen te breken. Je leert de juiste snelheid, kracht en focus die nodig zijn om vaardigheden uit te voeren die niet op mensen kunnen worden aangetoond zonder letsel te veroorzaken.

Geestelijk

Je leert ook over de geschiedenis van taekwondo en Koreaanse termen. Sommige scholen bieden ook meditatie en wapentraining. Taekwondo kan vooral waardevol zijn voor kinderen bij het leren van zelfrespect, concentratie, zelfdiscipline en respect voor autoriteit.Opmerkingen:

  1. Morio

    Ik geloof dat je een fout maakt. Laten we dit bespreken. E -mail me op PM.

  2. Aldin

    Zeer nuttige gedachteSchrijf een bericht