Info

Zijn 1500 calorieën voldoende voor een vrouw?


In een cultuur waarin damesbladen en websites u vaak vertellen hoe u calorieën uit uw dieet kunt snijden, kunt u gemakkelijk vergeten dat u voldoende calorieën moet consumeren om optimaal te functioneren. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw schat dat vrouwen minstens 1600 calorieën per dag nodig hebben, maar het kan veilig zijn om minder calorieën te consumeren voor gewichtsverlies. Door uw basale metabolisme te berekenen en de Harris-Benedict-formule toe te passen, krijgt u een schatting van uw persoonlijke caloriebehoeften.

Typische caloriebehoeften

Uw individuele caloriebehoeften zijn afhankelijk van uw lengte, gewicht, leeftijd en activiteitenniveau. Als vrouw heb je misschien minder calorieën nodig dan een man van dezelfde leeftijd en hetzelfde activiteitenniveau. Uw caloriebehoeften zullen toenemen met uw activiteitsniveau en afnemen met de leeftijd. In het hogere segment heeft een actieve vrouw van 20 of 30 jaar mogelijk 2.400 calorieën per dag nodig, volgens de USDA, en aan het lage uiteinde heeft een zittende vrouw van boven de 50 misschien slechts 1.600 calorieën per dag nodig. Zelfs als je aan de lage kant van het spectrum valt, heb je waarschijnlijk meer dan 1500 calorieën per dag nodig om je huidige gewicht en energieniveau te behouden. De cijfers van de USDA houden geen rekening met gewicht of lengte, dus ze zijn niet volledig gepersonaliseerd.

Basaal metabolisme

Uw basaal metabolisme is het aantal calorieën dat uw lichaam nodig heeft voor basisfuncties. Volgens het McKinley Health Center is "je BMR de hoeveelheid calorieën die je nodig zou hebben als je de hele dag in bed lag en niet bewoog." De BMR-formule voor vrouwen is: 655 + (4,35 x gewicht in pond) + (4,7 x lengte in inches) - (4,7 x leeftijd in jaren). Neem bijvoorbeeld een 30-jarige vrouw die 5 voet 3,8 inch lang is en 166,2 pond weegt - de gemiddelde cijfers voor een Amerikaanse vrouw vanaf 2012, de Centers for Disease Control and Prevention notes. Om haar BMR te krijgen, zou je 655 toevoegen aan het product van 4.35 en 166.2 om 1.378 te krijgen; dan zou je het product van 4.7 en 63.8 tot 1.378 toevoegen om 1.678 te krijgen; uiteindelijk zou u het product van 4,7 en 30 van 1,678 aftrekken om een ​​basaal metabolisme van 1,537 te krijgen.

Harris-Benedict-vergelijking

Het is essentieel om te onthouden dat uw BMR alleen het aantal calorieën is dat u nodig hebt voor biologische basisfuncties. Om uw caloriebehoeften voor dagelijkse activiteiten te bepalen, moet u een formule zoals de Harris-Benedict-vergelijking gebruiken, die uw BMR vermenigvuldigt met een activiteitsfactor. De factor voor een zittende persoon is 1,2, en voor een licht actieve persoon is dit 1,375. Een matig actieve persoon gebruikt een factor 1,55, terwijl een zeer actieve persoon 1,725 ​​gebruikt en een extra actieve persoon 1,9. Een vrouw met een BMR van 1.537 heeft bijvoorbeeld 1.844 dagelijkse calorieën nodig als ze sedentair is, maar 2.290 als ze extra actief is.

Minimale caloriebehoefte

Als je probeert af te vallen, moet je je fysieke activiteitsniveau verhogen of je calorie-inname verlagen. U moet streven naar een veilig dagelijks tekort van 500 tot 1.000 calorieën. Maar u moet uw inname boven een veilig minimum houden. Voor vrouwen is 1500 calorieën voldoende om aan dit minimum te voldoen, maar vrouwen mogen nooit minder dan 1200 calorieën per dag consumeren, tenzij dit onder aanbeveling en toezicht van een arts is.