Beoordelingen

Een voet opnemen voor voetbal

Een voet opnemen voor voetbal


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voetbal is een snelle sport die snelle beweging en goede flexibiliteit vereist. Een val kan je gewrichten ernstig verwonden en enkelblessures zoals verstuikingen komen vaak voor bij voetballers. Een eerdere blessure verhoogt uw kansen op toekomstige blessures, dus als u een enkelblessure heeft, moet u uw enkel wikkelen. Sommige spelers wikkelen hun enkels, zelfs als ze niet gewond zijn om hun gewrichten te beschermen en tijd weg van het spel te voorkomen.

Stap 1

Wikkel de achillespees - het punt waar het kalf de achterkant van de voet ontmoet - met atletische tape. Houd uw voet zo dat deze plat is en in een hoek van 90 graden met uw been staat. Trek de tape onder je voet naar de boog uit en wikkel twee keer terug naar de achillespees. Dit wordt een stijgbeugel genoemd.

Stap 2

Wikkel de tape twee keer om de enkel net onder de achillespees. Maak nog een stijgbeugel door je onder je voetboog te wikkelen en terug naar de enkel te gaan. Wikkel opnieuw twee keer om de enkel.

Stap 3

Gebruik schuimtape om je hele voet te wikkelen. Begin achter de voetboog, wikkel je eenmaal rondom en ga door tot de bal van de voet. Dit biedt extra ondersteuning. Wikkel atletische tape rond het schuim en wikkel het vervolgens onder de achillespees weer onder de voetboog om nog een stijgbeugel te vormen.

Tip

  • Leg na het omwikkelen een band om de enkel om extra ondersteuning te bieden en om te voorkomen dat de tape loslaat.