Beoordelingen

Streefhartslag in intervaltraining met hoge intensiteit

Streefhartslag in intervaltraining met hoge intensiteit


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het bereiken van uw doelhartslag is essentieel tijdens intervaltraining met hoge intensiteit of HIIT. Door uw streefhartslag te meten, weet u hoe hard u uzelf tijdens het trainen moet pushen om het intensiteitsniveau te bereiken dat nodig is voor een effectief HIIT-programma. Volgens het American College of Sports Medicine kan een HIIT-sessie je metabolisme voldoende versnellen zodat je lichaam tot 24 uur lang calorieën kan blijven verbranden.

Doelhartslag

Om uw doelhartslag te bepalen, berekent u eerst uw maximale hartslag door uw leeftijd af te trekken van 220. Dit aantal is het maximale aantal keren dat uw hart zou moeten kloppen tijdens het trainen. Uw doelhartslag is het bereik waarbij uw hart goed wordt geconditioneerd maar niet overwerkt. Dit aantal varieert afhankelijk van uw fitnessniveau en doelen. Voor de gemiddelde HIIT-sessie moet je streefhartslag 80 tot 85 procent van je maximale hartslag zijn, volgens het American College of Sports Medicine.

Tips

Intervaltraining vereist dat u een burst van oefening op maximale intensiteit volhoudt gedurende een ingestelde hoeveelheid tijd afgewisseld met een periode van lagere intensiteit of rust. Begin met bescheiden intervallen, zoals 30 seconden op maximale intensiteit, gevolgd door dezelfde hoeveelheid rusttijd. Verhoog geleidelijk de hoeveelheid tijd die u aan het uitvoeren bent op maximale intensiteitsniveaus. Probeer HIIT uit te voeren op een hometrainer, tijdens het hardlopen of tijdens het boksen voor een intensieve training. Meet uw hartslag voor, tijdens en na een HIIT-sessie om te controleren of u uw doelhartslag bereikt.

Protocollen

Persoonlijke trainers gebruiken uw doelhartslag samen met andere factoren zoals zuurstofniveaus en fitnessdoelen om een ​​gepersonaliseerd HIIT-plan te maken. Volgens de American Council on Exercise is de grootste fout die mensen maken terwijl intervaltraining zichzelf niet lang genoeg rust geeft. Houd er rekening mee dat HIIT is ontworpen om uw fitnessregime een krachtige maar tijdelijke boost te geven. ACE beveelt aan om periodiek een tot twee keer per week gedurende maximaal zes weken periodieke HIIT-trainingen uit te voeren.

Waarschuwingen

Intervaltraining is inspannend en is ontworpen om uw lichaam naar nieuwe fysieke grenzen te duwen. Houd uw hartslag voor, tijdens en na een HIIT-sessie bij om overbelasting te voorkomen en om ervoor te zorgen dat u hard genoeg traint om gewichtsverlies aan te moedigen. HIIT is ontworpen voor fysiek actieve mensen en intervallen moeten geleidelijk in intensiteit toenemen om het risico op letsel te verminderen. Degenen met gezondheidsproblemen hebben een medische evaluatie nodig voordat ze aan HIIT deelnemen.Opmerkingen:

 1. Keefe

  Gefeliciteerd, briljant idee

 2. Vincent

  de oneindige discussie :)

 3. Baron

  het uitstekende antwoord

 4. Miramar

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.

 5. Grioghar

  Sorry, maar dit werkt niet helemaal voor mij. Misschien zijn er meer opties?

 6. Sajas

  Ik deel je mening helemaal. Dacht goed, het is het met je eens.

 7. Jonam

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. We zullen het bespreken.

 8. Carrington

  Naar mijn mening is het de verkeerde manier om te gaan.

 9. Marcellus

  coole fotosSchrijf een bericht