Info

Wat zijn de voordelen van kiwi's en ananas?


Hoewel kiwi's en ananas er aan de buitenkant heel anders uitzien, hebben ze een aantal overeenkomsten. Beide vruchten bevatten enzymen die kunnen helpen vlees mals te maken, beide vruchten behoren tot die met de laagste niveaus van pesticideresiduen en beide kunnen allergische reacties veroorzaken, vooral bij mensen met een allergie voor latex. Kiwi en ananas hebben vergelijkbare niveaus van essentiële vitamines, maar elk heeft verschillende gezondheidsvoordelen.

Nutrition Voordelen

Elk kiwifruit bevat slechts 42 calorieën, maar biedt meer dan 100 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C en 35 procent van de DV voor vitamine K. Eet een portie verse ananasbrokken van 1 kop en je verbruikt 82 calorieën en krijgt 132 procent van de DV voor vitamine C en 12 procent van de DV voor mangaan. Vitamine C is een antioxidant die essentieel is voor wondgenezing, vitamine K is noodzakelijk voor bloedstolling en u hebt kleine hoeveelheden mangaan nodig voor zenuw- en hersenfunctie.

Ananas gezondheidsvoordelen

Ananassen bevatten een stof genaamd bromelaïne die voordelen voor de gezondheid kan hebben. Volgens een overzichtsartikel gepubliceerd in "The Pakistan Journal of Nutrition" in 2008, werkt bromelaïne als een ontstekingsremmer, waardoor het gunstig is bij de behandeling van astma en artritis; het helpt ook de groei en verspreiding van kankercellen te remmen. Bromelaïne wordt gebruikt om brandwonden van beschadigde huid te verwijderen, zodat ze kunnen worden behandeld en om diarree veroorzaakt door cholera of E.coli-infecties te helpen behandelen.

Kiwi voordelen voor de gezondheid

Als je problemen hebt met slapen, kan het eten van twee kiwi's ongeveer een uur voordat je naar bed gaat je helpen om 35 procent sneller te slapen en 13 procent langer te slapen met minder stoornissen, volgens een studie gepubliceerd in "The Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition "in 2011. Een ander onderzoek, gepubliceerd in" The Journal of Human Hypertension "in februari 2013, toonde aan dat het eten van drie kiwi's per dag gedurende 8 weken mannelijke rokers hielp de systolische bloeddruk te verlagen met 10 millimeter kwik en diastolische druk met 9 millimeter van kwik. Deze kleine vruchten kunnen ook nuttig zijn bij het verlagen van het risico op hartaandoeningen door te voorkomen dat je bloedplaatjes samenklonteren en je triglyceriden verlagen, volgens een studie gepubliceerd in "bloedplaatjes" in augustus 2004.

Gebruik

Probeer een marinade van gepureerde kiwi gemengd met knoflook, sojasaus, tomatensaus en Worcestershire-saus te maken, of een marinade met puree ananas gemengd met sesamolie, sojasaus, gember, knoflook en rode pepervlokken. Mix een smoothie gemaakt met ananas, kiwi, magere yoghurt, vruchtensap en banaan; maak een salsa met ananas, kiwi, koriander, jalapeno-pepers en limoensap om te serveren naast vis of vlees; of gooi deze vruchten samen met bananen en aardbeien en bedek ze met papaverzaaddressing voor een fruitsalade. Vermijd het eten van onrijpe ananas, want dit kan braken veroorzaken.

Middelen