Beoordelingen

Welke temperatuur is gevaarlijk voor hardlopen?

Welke temperatuur is gevaarlijk voor hardlopen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer je traint voor een grote race of gewoon in de fitnesswagen wilt blijven, kan een vrije dag een ernstige klap zijn. Maar het uitharden bij warm weer kan een vergissing zijn als het gaat om goede training en veiligheid. Als je buiten hard gaat hardlopen, kun je ernstige gezondheidsproblemen krijgen, dus controleer de temperatuur, luchtvochtigheid en je comfortniveau voordat je naar buiten gaat om te joggen.

Temperatuursproblemen

Het probleem met in de hitte lopen is dat het het koelproces van je lichaam onderbreekt. Je lichaam zweet om af te koelen, maar bij hoge temperaturen verdampt het zweet voordat het zijn werk doet. De Centers for Disease Control and Prevention waarschuwt dat 95 graden Fahrenheit is wanneer de koeling van het lichaam begint te mislukken, dus het is het beste om een ​​run over te slaan. U moet ook rekening houden met de luchtvochtigheid, want hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe heter het aanvoelt. Raadpleeg de weerrapporten en indexen van de warmte-vochtigheidsindex voordat u een run OK maakt. Hoewel het 85 graden uit is, kan een hoge luchtvochtigheid het in plaats daarvan aanvoelen als 95 graden. Vochtigheid van meer dan 60 tot 70 procent moet worden vermeden.

Overwegingen

Sommige hardlopers presteren beter bij hoge temperaturen dan anderen. Lopers die routinematig trainen bij warm weer, zijn al gewend aan de hitte, dus ze presteren over het algemeen beter wanneer de temperaturen stijgen. Ongeacht de hoeveelheid training, moet uw lichaam gewoon harder werken om uw lichaamstemperatuur te verlagen. Als uw kernlichaamstemperatuur gedurende een langere periode hoog blijft, kunnen uw organen schade oplopen.

Als je uit een van nature heet gebied komt, is je lichaam meer gewend om zichzelf in de hitte uit te oefenen. Toch moet je je lichaam altijd twee weken laten wennen aan een verandering in temperatuur, vooral als de seizoenen veranderen.

Symptomen

Als je op weg bent naar een run met warm weer, wees dan alert op het luisteren naar je lichaam en zorg ervoor dat je stopt als het oververhit raakt. Tekenen van hitte-uitputting of beroerte zijn duizeligheid, misselijkheid, zich zwak voelen, extreme dorst, zwelling van ledematen en zelfs epileptische aanvallen. Zelfs als u alleen milde symptomen begint te ervaren, is het het beste om te stoppen en vloeistoffen en schaduw te zoeken bij temperaturen boven 95, vooral bij hoge luchtvochtigheid.

Voorzorgsmaatregelen

Als de temperatuur hoger is dan 80 graden, moet u enkele voorzorgsmaatregelen nemen tegen oververhitting. Plan om uw vloeistofinname elke 15 tot 20 minuten te verhogen tot ongeveer een kopje. Als je langer dan 60 minuten aan het rennen bent, moet je halverwege overschakelen op een elektrolytformule om het door zweet verloren kalium te vervangen.

Als het op uitrusting aankomt, ga er niet vanuit dat minder meer is als het gaat om het runnen van kleding. Het dragen van lichtgewicht, hoogwaardige stoffen die zweet afvoeren, kan je helpen koeler en beter beschermd te zijn tegen schadelijke UV-stralen.

Tot slot is het belangrijk om je lichaam voor te bereiden op een zomerrun. Doe de avond ervoor veel fruit en groenten met een hoog watergehalte en vermijd alcohol, die uitdroogt. Zorg ervoor dat je tijd plant om te rusten tussen runs en op je route. Als u op een schaduwrijke plek een pauze moet nemen, kunt u altijd opnieuw beginnen wanneer uw kerntemperatuur is afgekoeld.

Alternatieven

Als je wanhopig je trainingsschema wilt bijhouden bij warm weer, is het tijd om je trainingen naar binnen te verplaatsen. Hoewel rennen op een loopband misschien niet zo bevredigend is als een rondleiding door de buurt, kan het een redder in nood zijn als het te heet is. Of blijf thuis en probeer een cardio-dvd om aan conditionering te werken zonder je training op te offeren. Uiteindelijk is hardlopen gewoonweg het risico niet waard, dus zorg ervoor dat je een paar alternatieven hebt om uit te kiezen wanneer het kwik stijgt.

Als je je buitenren niet wilt opofferen, zou een ander alternatief zijn om 's nachts te rennen, nadat de buitenlucht is afgekoeld. Hoewel het betreden van de stoep misschien niet ideaal klinkt, kunt u doorgaan met uw trainingen. Zorg er alleen voor dat je een toegewijde hardlooppartner bij je hebt.

MiddelenOpmerkingen:

 1. Reilly

  Het is het ermee eens, dit grappige mening

 2. Gazshura

  De eigenschappen blijken

 3. Chayo

  It doesn't suit me at all.

 4. Vudolkree

  Sorry voor het storen ... Ik heb een soortgelijke situatie. Laten we bespreken.Schrijf een bericht