Beoordelingen

Werkt tennis je kont?

Werkt tennis je kont?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je billen een beetje slap worden, is het misschien tijd om tennis op te pakken. Tennis is een uitstekende manier om de spieren van je achterste te versterken - je gluteals genoemd - omdat het spel je spieren constant bezig houdt. Terwijl je beweegt om de bal te ontmoeten, te stoppen en van richting te veranderen, zul je de spanning in je slag voelen. Op een consistente basis tennissen geeft je billen een training, wat leidt tot een slanke en gespierde look waar je trots op kunt zijn.

Gluteals in beweging

Je bilspieren krijgen een training tijdens een tenniswedstrijd door samen te trekken. Wanneer de spieren in je achterste verkorten, wordt dit een concentrische beweging genoemd. Energie wordt opgeslagen in je achterste, die wordt vrijgegeven met een excentrische beweging, de verlenging van je bilspieren, terwijl kracht wordt overgedragen van je onderlichaam naar je bovenlichaam, alsof je naar boven duwt om een ​​dienst te voltooien.

Betekenis van stompe spieren op het veld

Je bilspieren zijn een essentieel onderdeel van je vermogen om op de tennisbaan te bewegen. Je bilspieren dienen als een leiding voor de kracht terwijl deze wordt overgebracht van je onderlichaam naar je bovenlichaam. Deze kinetische energieketen is betrokken bij elke slag in het tennis terwijl energie vanuit je benen en heupen door je bilspieren beweegt terwijl ze samentrekken om de energie naar je armen te sturen.

Oefeningen om bilspieren van het veld te versterken

Omdat je bilspieren een belangrijke aanwinst op het veld zijn, is het belangrijk om ze versterkt en strak te houden. Hoewel je bilspieren een goede training krijgen door simpelweg een intense wedstrijd te spelen, kun je een extra voorsprong krijgen door ze ook buiten het veld te oefenen. Laterale shuffles is een voorbeeld van een krachttraining die zich richt op je achterspieren. Buig je heupen en knieën met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Laat je lichaam langzaam in een squatpositie zakken. Stap met je linkervoet naar links en volg dat met een snelle stap naar links met je rechtervoet. Doe 10 tot 12 herhalingen in één richting, om aan de andere kant te herhalen.

Andere Overwegingen

Tennis is een sport die niet alleen sterke bilspieren vereist, maar ook een sterk, mager en stoer lichaam. Om goed te presteren, moet u krachttraining oefenen voor zowel uw boven- en onderlichaam, evenals uw kern. Warm voor elke krachttraining of tenniswedstrijd op met een lichte vorm van cardio om je spieren warm te krijgen en bindweefsel los te maken. Strek na een wedstrijd om pijn en spanning te voorkomen.