Beoordelingen

Thera-band Oefeningen voor het onderbeen

Thera-band Oefeningen voor het onderbeen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Therabanden, of weerstandsbanden, kunnen worden gebruikt om vrijwel elk deel van uw lichaam te oefenen, en er zijn een aantal oefeningen die specifiek zijn ontworpen om uw onderbenen te trainen. Thera-band oefeningen worden vaak gebruikt bij revalidatie na de operatie of na de operatie. Omdat ze in verschillende sterktes verkrijgbaar zijn, kunnen weerstandsbanden precies op de juiste lengte worden gesneden. Weerstandsbanden zijn goedkoop en draagbaar en zijn ideaal voor thuisgebruik en voor gebruik door mensen die niet in staat zijn om naar een sportschool te gaan om te sporten.

Enkel uitbreidingen

Je enkels verlengen is het werk van je triceps surae of kuitspieren. Er zijn twee spieren in deze groep: gastrocnemius en soleus. Om deze spieren te versterken met behulp van een Thera-band, ga je zitten met je benen uitgestrekt en loop je het midden van de band over de bal van je voet. Houd de band met beide handen vast, richt uw voet van u af tegen de weerstand van de band en trek vervolgens uw voet omhoog naar uw scheenbeen. Voer 15 tot 20 herhalingen uit en wissel dan van been. Hoe strakker je de band trekt, hoe zwaarder de oefening zal worden.

Enkel Dorsiflexion

Dorsiflexie is de actie van het trekken van je tenen naar je scheenbeen en maakt gebruik van de tibialis voorste spieren. Gelegen aan de voorkant van het scheenbeen, kunnen deze spieren zwak worden en dit kan resulteren in scheenpijn, een veel voorkomende klacht bij hardlopers. Om uw tibialis anterior te versterken, bindt u de uiteinden van uw Thera-band rond de onderkant van een stevige paal, zoals een tafelpoot, om een ​​lus te vormen. Plaats uw voet in de lus zodat de band over uw voorvoet is. Ga op een stoel zitten en ga achteruit om spanning in de band te creëren. Houd je been recht en trek je tenen omhoog naar je schenen tegen de weerstand van de band. Voer 15 tot 20 herhalingen uit en wissel dan van been.

Enkelversie

Eversie is de actie van het naar buiten draaien van je enkels. Dit versterkt de spieren aan de buitenkant van je onderbeen, gezamenlijk de everters genoemd. Deze spieren kunnen beschadigd raken en vervolgens verzwakken als u een verdraaide of verstuikte enkel hebt. Om deze spieren te trainen, neem je een korte lengte band en knoop je deze in een lus. Ga zitten en plaats de lus over je voetballen. Strek uw benen uit en draai uw voeten stil tegen de band. Hoe kleiner de lus, hoe zwaarder de oefening zal zijn. Voer 15 tot 20 herhalingen uit.

Enkel inversie

Je enkels naar binnen buigen is een beweging die inversie wordt genoemd. De spieren die verantwoordelijk zijn voor deze actie bevinden zich aan de binnenkant van je onderbeen. Door deze spieren sterk te houden, kun je je enkels stabiel houden en kan je zelfs voorkomen dat je enkel draait tijdens het lopen of rennen op oneffen oppervlakken. Lus je band rond een stevige pilaar zoals een zware tafelpoot. Ga naast dit ankerpunt zitten en plaats de bal van je dichtstbijzijnde voet in de lus. Houd je bovenbeen stil en duw de bal van je voet naar binnen tegen de band. Voer 15 tot 20 herhalingen uit en wissel dan van been. Hoe verder je van het ankerpunt af bent, hoe strakker de band en hoe veeleisender de oefening zal zijn.Opmerkingen:

 1. Cenewyg

  Geweldig bericht))

 2. Vudorisar

  Faced with the problem of choice (whether we are making a large purchase or buying a nice trinket), it is important for us to know about the qualities of the product. Expert advice, which can be found in each article posted on this site, will help you to understand the whole variety of goods or services.

 3. Eaton

  Ik ben definitief, het spijt me, maar het is absoluut een ander, in plaats daarvan is dat nodig voor mij.

 4. Erchanhardt

  Het spijt me, dat ik niets kan helpen. Ik hoop dat je hier door anderen wordt geholpen.

 5. Ner

  Ik moet je zeggen dat dit niet waar is.

 6. Diara

  dat we het zonder je opmerkelijke zin zouden doenSchrijf een bericht