Info

Voordelen van natuurlijke, verse gemalen pindakaas


De superieure smaak en gezondheidsvoordelen van eenvoudige, volledig natuurlijke, vers gemalen pindakaas verdienen het een plaats in natuurvoedingswinkels, gespecialiseerde markten en enkele grote supermarktketens. Vers gemalen pindakaas voorziet je van gezonde vetten en energie die nodig zijn om je de hele dag in beweging te houden. Omdat het allemaal natuurlijk is, is vers gemalen pindakaas vrij van synthetische voedingsadditieven of kunstmatige ingrediënten.

Fresh Ground-voordelen

Veel voedingswinkels en speciaalmarkten hebben zelfbedieningsmachines waarmee u versgemalen pindakaas maakt. In sommige gevallen kan de winkel hun notenbotermolen achteraan gebruiken en voorverpakte pindakaas in een deli-koffer aanbieden. Hoe dan ook, de pindakaas werd gemalen kort voordat je hem kocht. Deze frisheid van de pindakaas voorkomt dat de notenolie bederven of ranzig worden. Oliën verslechteren bij blootstelling aan hitte, licht en zuurstof. Bewaar de pindakaas in een goed afgesloten verpakking in de koelkast om de kwaliteit en de smaak te behouden.

Natuurlijke voordelen

Hoewel de Amerikaanse Food and Drug Administration geen vaste definitie heeft voor de term 'natuurlijk', kunnen levensmiddelenbedrijven het woord gebruiken om een ​​product te beschrijven dat geen toegevoegde kleuren, kunstmatige smaakstoffen of synthetische ingrediënten bevat. Veel bewerkte pindakaas in de winkelrekken bevat toegevoegde olie, zout en suiker. Natuurlijke versgemalen pindakaas bevat echter alleen pinda's en geen andere toegevoegde ingrediënten. Pinda's worden in de bovenkant van de molenmachine geplaatst en met een kleine hoeveelheid warmte gemalen in een notenboter met 100 procent pinda's.

Goede energiebron

Natuurlijke pindakaas is een gezond tussendoortje om je tussen de maaltijden door op een drukke dag te ondersteunen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw geeft het eten van 2 eetlepels van deze smakelijke notenboter je 188 calorieën, 8 gram eiwit en 16 gram vet. Vetten en eiwitten verteren langzamer dan koolhydraten en blijven langer in je maag hangen, wat honger tussen maaltijden helpt voorkomen. Probeer natuurlijke pindakaas te eten op een gesneden appel, banaan, selderij of volkoren brood. Maar let op je portiegrootte wanneer je het eet, want calorieën uit pindakaas kunnen snel oplopen.

Gezonde Vetten

Volgens de USDA is van de 16 gram vet in een portie pindakaas 12 gram afkomstig van enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten. Deze twee soorten vet kunnen volgens MayoClinic.com helpen uw cholesterol te verlagen, uw risico op hartaandoeningen te verlagen en de bloedsuikerspiegel te verbeteren. Naast een uitstekende energiebron, spelen voedingsvetten een rol bij de absorptie van de vetoplosbare vitamines A, D, E en K, het onderhoud van lichaamscellen en de communicatie tussen cellen.