Beoordelingen

Tips voor het gooien van een kromme bal in bowlen

Tips voor het gooien van een kromme bal in bowlen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Beginnende bowlers gooien de bal meestal recht door de steeg, zonder kromming. Geavanceerde bowlers gooien de bal echter met een bocht, in de sport meestal aangeduid als een haak. Een haak biedt een betere kans om stakingen te gooien. Een bal die bijvoorbeeld in de pocket buigt, heeft een grotere kans om de 5-pin in het midden van de derde rij door te steken en om te gooien, en zal ook meer mengactie genereren onder de pins die je raakt. Een rechtshandige bowler moet linksom draaien op de bal om een ​​haak te maken.

Stap 1

Gebruik uw normale grip en beweging, maar zorg ervoor dat uw hand zich in de juiste positie bevindt aan de onderkant van uw swing, net voor het loslaatpunt. Als een rechtshandige speler bijvoorbeeld zijn swing onder in zijn beweging stopt en naar de bal kijkt, moet zijn duim ongeveer om 10 uur staan ​​om een ​​standaardhaak te gooien. Tegen de klok in op deze positie zetten - bijvoorbeeld als de duim op de 11 uur positie stond - zou een grotere curve creëren.

Stap 2

Laat uw duim van de bal los voor de andere twee vingers terwijl uw arm naar voren zwaait.

Stap 3

Focus op een rechte doorloop nadat je duim de bal verlaat. In plaats van te proberen je pols te draaien om een ​​haak te maken, volg je gewoon direct door naar je doel en breng je je hand loodrecht op de grond, alsof je iemand de hand zou schudden. Je armbeweging zal natuurlijk tegen de klok in draaien waardoor de bal naar links buigt.

Tip

  • Als al het andere gelijk is, hoe harder je de bal gooit, hoe minder deze zal krommen.
  • Het dragen van een polssteun zal een beginnende bowler helpen zijn pols stevig te houden op het punt van loslaten, wat een verhoogde spin zou moeten genereren.
  • Beginners moeten een conventionele greep gebruiken waarbij uw vingers door de gaten naar de tweede gewrichten glijden. Om de spin van de bal te vergroten en een grotere haak te genereren, probeert u echter de vingertopgreep, waarin u uw vingers tot aan de eerste gewrichten steekt.
  • Terwijl je een consistente haak ontwikkelt, begin je de bal op een van de pijlen van de steeg te richten, in plaats van op een plek tussen de pinnen. Rechtshandige bowlers moeten beginnen met op de tweede pijl van rechts te richten. Pas uw doel indien nodig aan, afhankelijk van hoe ver uw bal haakt.