Beoordelingen

Tips om u te helpen wakker te worden wanneer u zich moe voelt

Tips om u te helpen wakker te worden wanneer u zich moe voelt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Of je nu de hele nacht gooit en draait of het slachtoffer bent van de middagval, je zult bijna alles doen om jezelf wakker te maken als je moe bent. Wat betreft energiedranken en cafeïne is een veel voorkomende methode, maar die kan averechts werken. Te veel koffie kan je zenuwachtig maken of - als je het laat op de dag drinkt - je slaap verpesten. Een suikerachtige traktatie neerzetten is een andere veel voorkomende manier om wakker te worden, maar die snelle suikeraanslag zal leiden tot een daaropvolgende plotselinge daling van je bloedsuikerspiegel - waardoor je grover en trager wordt dan voorheen. Kies voor gezondere manieren om uw vermoeide lichaam en geest wakker te maken zodat u tot het slapengaan kunt komen.

Drink water

Als u wakker wordt met een gevoel minder dan verfrist te zijn, kan een koel glas water helpen. Uitdroging kan het gevoel van vermoeidheid vergroten, dus drink minstens 8 ons water bij het ontwaken. IJswater is het beste, omdat het je verfrist, vertelde Janet Kennedy, Ph.D. en specialist in slaapstoornissen, aan CNN. Spat uw gezicht met water om de alertheid te vergroten.

Ontvang zonlicht

Stel jezelf 's ochtends zo snel mogelijk bloot aan zonlicht om je circadiane ritmes te verleggen - je lichaam vertellen dat het tijd is om wakker te zijn. Open je tinten of ontbijt op de achterporch. Blootstelling aan helder daglichtmiddag kan ook helpen om je wakker te maken, suggereert een studie gepubliceerd in een januari 1997 nummer van "Neuroscience Letters." Als je in een kunstmatig verlicht gebouw werkt, ga dan minstens een paar minuten naar buiten tijdens de lunch of tijdens een pauze om jezelf wakker te maken.

Oefening

Een wandeling is misschien het laatste waar je zin in hebt als je moe bent, maar een korte wandeling, vooral buitenshuis, verbetert de bloedcirculatie en verhoogt de alertheid. Oefening verhoogt het niveau van de energetische hersenchemicaliën dopamine, noradrenaline en serotonine - dus ga 's ochtends als eerste de straat op. De periode tussen 13 en 15 uur is een andere tijd waarin slaapgebrek invloed op je kan hebben, zegt Michael Breus, Ph.D., auteur van het dieetplan van de Sleep Doctor. Op dit moment een wandeling van 10 minuten kan je kerntemperatuur verhogen en je hersenen en hart stimuleren. Zelfs als je niet buiten kunt komen, loop je een paar keer op en neer door de gangen van je kantoor.

Slim eten

Sla de donuts of gebak bij het ontbijt over en pak een uitgebalanceerde maaltijd met eiwitten en volkoren koolhydraten. Een sneetje volkoren toast met pindakaas, roerei en een volkoren Engelse muffin of havermout met sojamelk en walnoten zorgen voor gezonde, duurzame energie die je lichaam langzamer verteert - waardoor je de hele ochtend van brandstof blijft. Als je vermoeidheid rond lunchtijd blijft hangen, weersta dan de drang om zelfmedicatie te geven met geruststellend voedsel zoals hamburgers en mac en kaas. Deze vetrijke opties kunnen je groggier maken terwijl je lichaam zijn energie verplaatst naar de spijsvertering. Middagmaaltijden en snacks moeten de componenten van uw ontbijt nabootsen - bestaande uit magere eiwitten en volle granen. Probeer een vegetarische roerbak met bruine rijst en tofu, een kalkoensandwich op volkorenbrood of rundvlees en gerstsoep met een salade. Houd uw porties redelijk op maat - te veel voedsel vertraagt ​​u.

Dutje

Je denkt misschien dat je niet genoeg tijd hebt om een ​​dutje te doen, maar een snelle sluiter kan wakkerheid en mentale prestaties verbeteren. Een studie in het maartnummer van het 'Journal of Sleep Research' toonde aan dat een dutje van slechts zes minuten hielp bij het verbeteren van de geheugenprestaties en dutjes van langere duur. Als je gewoon niet betrapt kunt worden op het sluiten van je ogen, stelt Dr. Matthew Edlund, auteur van The Power of Rest, voor paradoxale ontspanning uit te voeren. Net als bij een korte meditatie, kunt u met deze methode zich 15 seconden per keer concentreren op de gevoelens van één spiergroep - het hele lichaam op en neer scannen. Een korte sessie kan ervoor zorgen dat u zich opgeladen voelt.Opmerkingen:

 1. Kajik

  Het was speciaal geregistreerd op een forum om u te vertellen, bedankt voor ondersteuning.

 2. Yokora

  Ik feliciteer, je werd bezocht door gewoon een prachtige gedachte

 3. Tate

  Het blijkt een rekwisieten, een soort

 4. Zunos

  Heb je zelf zo'n onvergelijkbaar antwoord bedacht?

 5. Taunos

  Ik bevestig. Het gebeurt.

 6. Grobei

  Mijn excuses, maar het benadert me niet absoluut. Wie anders, wat kan er vragen?

 7. Kaydin

  Gelukkig nieuwjaar!

 8. Tahir

  Bijna hetzelfde.Schrijf een bericht