Beoordelingen

How to: Tan Tien Ademhalingsoefeningen


Qigong is een oude Chinese genezingsmethode die werd ontwikkeld om uw vitaliteit te vergroten of te herstellen. De tan tien ademhalingstechnieken zijn voortgekomen uit de overtuiging dat je qi of levenskracht direct is gekoppeld aan je ademhaling, en de tan tien is het gebied op je lichaam waardoor energie kan binnenkomen. In de eenvoudigste bewoordingen adem je gezondheid en vitaliteit in en adem je negativiteit en alle obstrictors uit die je tegenhouden om je beste leven te leiden. De tan tien of dan tien is verdeeld in drie secties - de bovenste, middelste en onderste, maar het is de onderste tan tien waarrond alle fysieke bewegingen en ademhalingstechnieken werden ontwikkeld. Het ligt drie vingerbreedten onder je navel en er wordt gezegd dat het de originele qi bevat die je door je ouders werd doorgegeven op het moment van je geboorte. Oefen deze tan tien reinigende adem om helende energie toe te staan ​​om je levenskracht te verbeteren.

Stap 1

Ga op een comfortabel oppervlak liggen of ga rechtop zitten in een stoel met een rechte rug. Zoek je tan tien door de platte hand van één hand net onder je navel te plaatsen. De tan tien is precies rond waar je ringvinger ligt. Nadat je je tan tien hebt gevonden, wijs je beide handen naar beneden. Maak een omgekeerde driehoek met je handen door de toppen van je duimen en vingers bij elkaar te brengen en leg de driehoek vervolgens tegen je onderbuik zodat deze je tan tien omringt.

Stap 2

Sluit je ogen en inhaleer langzaam door je neus. Richt je aandacht op je onderbruine tien en strek je buik uit terwijl de lucht je longen vult. Volg het pad van het inademen met je geestesoog en stel je alle gebieden van je lichaam of leven voor die genezen moeten worden. Stel je voor dat je bij elke inademing helende energie binnenhaalt.

Stap 3

Adem langzaam uit door je mond en voel je onderbuik samentrekken. Terwijl je uitademt, concentreer je op het opheffen van opgehoopte angst, negativiteit en eventuele kwalen die je lijdt. Blijf enkele minuten langzaam en gemakkelijk ademen totdat u zich ontspannen en gecentreerd voelt. Oefen de tan tien reinigende adem elke dag.

Tip

  • Hoewel oosterse helende technieken steeds gebruikelijker worden in Noord-Amerika, is het enige aspect dat sommige mensen een pauze geeft de actieve verbinding tussen het lichaam, de geest en de geest bij het oefenen van sommige van deze modaliteiten. Om het grootste voordeel uit de tan tien reinigende adem te halen, zet je eventuele aarzelingen opzij over het voorstellen van de vormloze kracht van helende energie en laat je jezelf gewoon ontspannen en genieten van de oefening. Je qi zal profiteren van de rust die ontstaat door alleen diep ademhalen.