Beoordelingen

Toe Touch om Hamstrings uit te rekken

Toe Touch om Hamstrings uit te rekken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De hamstrings op de achterkant van de dijen zorgen voor beweging op zowel de heup als de knie. Wanneer ze samentrekken, buigen ze de knie en strekken ze de heup uit. Tijdens uw dagelijkse activiteiten vertrouwt u erop dat uw hamstrings lopen en rennen. Wanneer deze spieren strak worden, kunt u een verkorte looppas, kniepijn of pijn in de onderrug ervaren.

Teen Touch strekt zich uit

Rekoefeningen met een teenaanraking zijn bedoeld om de hamstrings te strekken, zowel vanuit zittende als staande positie. In deze stukken buig je in de taille en probeer je je tenen met je vingers aan te raken. Deze actie veroorzaakt een rekgevoel in de achterkant van de dijen en de onderrug. Omdat de onderrug betrokken is bij de teenaanraking, moet deze niet worden uitgevoerd. Het heeft een groot risico op letsel.

Bezorgdheid over de veiligheid

Deze veel voorkomende rekoefeningen, met name de staande versie, kunnen leiden tot letsel en moeten worden vermeden, aldus fysiotherapeut Young sub Kwon van de Universiteit van New Mexico. Om je tenen aan te raken, moet je je rug buigen. Wanneer je benen recht zijn, kan deze actie de spieren en ligamenten in je onderrug belasten en na verloop van tijd kan dit leiden tot spondylolisthesis, een aandoening waarbij een van je wervels wegglijdt.

Alternatief voor teenaanrakingen

Het uitvoeren van hamstrings terwijl je op je rug ligt is een veilig alternatief. Ga op je rug liggen met beide knieën gebogen en beide voeten plat op de vloer. Strek je rechterbeen en pak het met beide handen vast, terwijl je beide schouders op de grond houdt. Als je hele strakke hamstrings hebt, kun je je dij vastpakken. Terwijl u flexibeler wordt, beweeg uw handen omhoog totdat u uw tenen kunt grijpen. Houd je rechterbeen recht en trek je been voorzichtig naar je toe totdat je een uitrekkend gevoel in de achterkant van je dij voelt.

Voordelen van stretchen

Rekken, wanneer regelmatig uitgevoerd, kan het bewegingsbereik van een gewricht vergroten. Door uw hamstrings minimaal twee keer per week uit te voeren, zou u de flexibiliteit in ongeveer vijf weken moeten verbeteren. Met extra hamstringsflexibiliteit ziet u mogelijk een vermindering van pijn in de knie of onderrug. Voor atleten kan deze toegevoegde hamstringsflexibiliteit u helpen blessures te voorkomen en uw snelheid en spronghoogte verhogen.Opmerkingen:

 1. Tyrese

  Wat veel geluk!

 2. Yankel

  Precies wat nodig is. Samen kunnen we op het juiste antwoord komen. Ik ben er zeker van.

 3. Brajind

  It not absolutely approaches me. Misschien zijn er nog varianten?

 4. Culum

  In mijn zeer interessante onderwerp. Bied iedereen actief deel aan de discussie.Schrijf een bericht